KRAJ! ONI KOJI DO 20 ČASOVA NE BUDU POPISANI, NEĆE NI BITI: Pojedince čekaju paprene kazne, a evo ko može da se izvuče!

Autor:

Vesti

17.11.2022

18:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U petak 2. decembra počinje postpopisna anketa koja će pokazati koliki je obuhvat jedinica popisa, odnosno domaćinstava, lica i stanova.

KRAJ! ONI KOJI DO 20 ČASOVA NE BUDU POPISANI, NEĆE NI BITI: Pojedince čekaju paprene kazne, a evo ko može da se izvuče!

Foto: www.profimedia.rs

Popis stanovništva

Građani koji večeras do 20 časova ne budu popisani - neće ni biti, jer se tada zvanično završava popis stanovništva i domaćinstava u Srbiji!

Građani još uvek imaju vremena da pozovu dežurne službe na telefone koji su im ostavljeni u trenutku kada ih popisivači nisu pronašli kod kuće.

Popis je prethodno bio produžen, a građanima je bila ostavljena mogućnost da od 8. do 17. novembra ovu dužnost obave telefonskim putem. Za pojedince koji su direktno odbili da učestvuju predviđene su kazne od 20.000 do 50.000 dinara.

Broj onih koji se nisu popisali ne može se znati.

- Sada radimo na obradi podataka i uskoro ćemo izaći sa preliminarnim rezultatima. Kazne su predviđene za ona lica koja su direktno odbila da budu popisana, a za ostale koji se nisu popisali, jer recimo nisu bili tu, ili ih neko od njihovih nije popisao, kazne nisu predviđene. Ne možemo kazniti nekog ko nije direktno odbio učestvovanje - objasnila je Ljiljana Đorđević, načelnica odeljenja popisa u Republičkom zavodu za statistiku, piše Kurir.

Snežana Lakčević, pomoćnica direktora RZS, najavila je da 2. decembra počinje postpopisna anketa koja će pokazati koliki je obuhvat jedinica popisa, odnosno domaćinstava, lica i stanova.

Ova procedura će se realizovati u 106 opština i gradova u Srbiji. Ove godine realizuje se u 250 popisnih krugova, ili jedinica na području cele Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Nenad

17.11.2022 18:22

znao sam i ranije da je narod beskrajno glup , ali opet nemogu verovati da smo bas toliko zombirani . Gde nadjose ove da mi je znati pa i one zivotinje u ZOO vrtu bi razumnije makar rzale, njakale ili vec koja sta moze . Neznam sta moze da im se dopadne kod nasih politicara koje su ovu zemlju bukvalno razvalili , saterali u duznicko ropstvo i ucinili im zivot besmislenim. Gospode imali te ?