KRADE, NA BOGA NE MISLI! Besramna pljačka crkve u Konjevićima: Lopov vrteo istrošenu brojanicu, pa izvadio šrafciger...

Autor:

Vesti

13.11.2022

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poražavajući snimak zabeležile su sigurnosne kamere postavljene u crkvi Svetog cara Konstantina i carice Jelene u čačanskom naselju Konjevići.

KRADE, NA BOGA NE MISLI! Besramna pljačka crkve u Konjevićima: Lopov vrteo istrošenu brojanicu, pa izvadio šrafciger...

Foto: RINA

Ova bogomolja već nekoliko puta se našla na meti provalnika i ponovo je usledio sraman čin, kad je jedan od "vernika" prišao ikoni, celivao je a zatim i uzeo novac koji se tu nalazio.

- Već duže vreme sam primećivao da neko uzima novac koji se nalazi ispod ikone, bio sam prinuđen da postavim kamere. Ono što sam video ostavilo me je u šoku. Taj čovek je dugo dolazio i molio se u ovom hramu, nosio je sa sobom istrošenu brojanicu koju je vrteo u ruci, što je govorilo o tome da je bio vernik ili se samo tako predstavljao. Tražio je moj blagoslov da boravi u crkvi i dolazio je nekoliko puta tokom sedmice - rekao je za RINU, protojerej Miodrag Todorović starešina crkve u Konjevićima.

Provalnik je od ranije poznat policiji, a već je osumnjičen da je obio nekoliko manastira i crkva na teritoriji grada Čačka.

- Sa sobom je nosio šrafciger čime je olako obijao što se vidi i na snimku, bio je iskusan i trebalo mu je svega nekoliko minuta. Čekao je trenutak kad nikog nije bilo u hramu. Policija ga je identifikovala i još uvek ga traži - dodao je otac Miodrag.

Prema saznanjima agencije RINA, na meti ovog razbojnika našli se su i manastir Nikolje u Ovčar Banji, kao i crkva Uspenja Presvete Bogododice u Čačku. Čačačnska policija intezivno radi na rasvetljavaju ovih slučajeva.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading