VUČEVIĆ ČESTITAO DAN VOJNOBEZBEDNOSNE AGENCIJE: Pokazali ste se kao ključni činilac garancije stabilnosti! (FOTO)

Autor:

Vesti

12.11.2022

12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svim pripadnicima Vojnobezbednosne agencije upućujem srdačne čestitke, povodom 12. novembra - Dana agencije - objavio je Vučević.

VUČEVIĆ ČESTITAO DAN VOJNOBEZBEDNOSNE AGENCIJE: Pokazali ste se kao ključni činilac garancije stabilnosti! (FOTO)

Foto: Printscreen/Instagram/odbranaivojska

Miloš Vučević

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Miloš Vučević uputio je povodom 12. novembra - Dana Vojnobezbednosne agencije čestitku svim njenim pripadnicima.

- Svim pripadnicima Vojnobezbednosne agencije upućujem srdačne čestitke, povodom 12. novembra - Dana agencije - objavio je Vučević čestitku na Instagramu.

Ministar odrbrane se dalje obrati svim pripadnicima Vojnobezbednosne agencije:

- Negujući tradiciju kontraobaveštajne i bezbednosne zaštite vojske Kneževine Srbije dugu 183. godine, uspešnim izvršavanjem veoma složenih zadataka pokazali ste se kao ključni činilac bezbednosno-obaveštajnog sistema koji predstavlja garanciju stabilnosti kako sistema odbrane, tako i Republike Srbije.

Kako je naveo, od donošenja Vojnog zakona kojim su detaljno razrađeni oblici ugrožavanja bezbednosti vojske, njeni pripadnici uspešno obavljaju zadatke u borbi protiv organizovanog kriminala, korupcije i drugih potencijalnih bezbednosnih pretnji.

- Uveren da ćete i ubuduće profesionalno izvršavati postavljene zadatke, afirmišući vašu agenciju, ali i sistem odbrane u celini, čestitam vam praznik- zaključio je Miloš Vučević.

 

 

Vojnobezbednosna agencija je služba bezbednosti i deo jedinstvenog bezbednosno-obaveštajnog sistema Republike Srbije. Kao organ uprave u sastavu Ministarstva odbrane sa statusom pravnog lica, Vojnobezbednosna agencija je nadležna za bezbednosnu i kontraobaveštajnu zaštitu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Vojnobezbednosna agencija je u obavljanju poslova iz svoje nadležnosti samostalna, politički, ideološki i interesno neutralna.

Akt o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji Vojnobezbednosne agencije i način njenog funkcionisanja predstavlja državnu tajnu.

Podaci o broju zaposlenih pripadnika Vojnobezbednosne agencije klasifikovani su određenim stepenom tajnosti.

Direktor rukovodi radom Vojnobezbednosne agencije i za svoj rad odgovara ministru odbrane. Zamenik direktora za svoj rad odgovara direktoru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading