GDE ĆE IM DUŠA? Čistačice leže u bolnici, a Gradska uprava Vranja im šalje OTKAZE?!

Autor: alo.rs

Vesti

24.01.2018

10:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradska uprava grada Vranja, na čijem čelu je Dušan Aritonović, pokušala je u ponedeljak da uruči otkaze dvema čistačicama u momentu dok su nesrećne žene ležale u bolnici nakon operacija.

RepublikaFoto: youtube.com/Vranjska Plus
Dušan Aritonović

Ovo je potvrdila i sama Ljiljana Janković, koja je 17. januara u Beogradu operisala štitnu žlezdu.

- Dok sam nakon operacije ležala u bolnici, pozvali su me iz Gradske uprave da me obaveste o otkazu i rekli su mi da će kurirom poslati dokumentaciju da je potpišem. Međutim, ja sam u petak otpuštena iz bolnice, te sam prekjuče bila samo na previjanju, pa kurir nije došao do mene. Pretpostavljam da me jednostavno nije zatekao kada je dolazio - priča pedesetdevetogodišnja Ljiljana za Alo!.

U Gradskoj upravi je, kaže, zaposlena već 20 godina i ne može da veruje na koji način pokušavaju da je otpuste.

- Toliko me je to pogodilo da ne mogu da vam objasnim. Kao da mi sama operacija nije dovoljna bol i briga, već da mi odmah nakon nje saopštavaju da ostajem bez posla i to čak ne ni lično, već da mi po kuriru šalju u bolnicu otkaz - u neverici će Ljiljana.

RepublikaFoto: pixabay.com
U Vranju hteli da otpuste dve bolesne čistačice

I njena koleginica, pedesetsedmogodišnja Dika Selimović, doživela je pre dva dana isti stres.

- Ja sam od 15. decembra bila u Kliničkom centru Beograda, gde sam ležala nakon što su mi ugrađena tri bajpasa. Međutim, kako valjda više nije bilo mesta u Kliničkom centru, prekjuče su me sanitetom Hitne pomoći prevezli u bolnicu u Vranju. Čula sam da je trebalo da nam pošalju otkaze po kuriru, ali izgleda da su mene prevezli za Vranje pre nego što je otkaz stigao u beogradsku bolnicu - navodi Dika.

Kaže, ako joj zaista sada daju otkaz, ne zna šta će.

- Meni su potrebni lekovi i hrana, a sama, ako mi verujete, ne mogu ni do toaleta, ne znate koji su to bolovi koje trpim. I šta ja da radim? Ko će mene uopšte, kada budem mogla ponovo da radim, da zaposli ovako bolesnu? A oni da mi uručuju otkaz dok još ležim u bolnici! Neću ništa da potpisujem ni ako mi donesu - poručuje rezignirano Dika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading