PRESEK STANJA: Zaraženo još 535 osoba, preminulo pet pacijenata!

Autor: Republika

Vesti

05.11.2022

20:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo su najnovije informacije u vezi sa koronavirusom!

PRESEK STANJA: Zaraženo još 535 osoba, preminulo pet pacijenata!

Foto: Republika.rs, Pixabay

Koronavirus presek stanja

Koronavirus u poslednja 24 sata potvrđen je kod 535 osobe, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo pet pacijenata.

Testirano je 6.878 osoba.

Pomoću respiratora diše 20 osoba.

Hospitalizovano je 307 pacijenata.

Da podsetimo, koronavirus je juče potvrđen kod 761 osobe, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo devet pacijenata. Testirano je 9.217 osoba. Pomoću respiratora je disala 21 osoba. Hospitalizovano je bilo 328 ljudi. Ukupan broj smrtnih slučajeva zaključno sa jučerašnjim danom u Srbiji je bio 17.270.

Foto: Tanjug/AP

Vakcinacija, vakcina

Srbija je registrovala najnoviju, bivalentnu vakcinu protiv kovida 19, koja sadrži originalni vuhanski soj virusa i omikron. Time ćemo praktično uvesti petu dozu vakcine protiv kovida.

Prof. dr Goran Stevanović, direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti UKC Srbije je potvrdio ovu vest.

- Registrovali smo jednu bivalentnu vakcinu protiv kovida 1, koja je i protiv omikron soja, i to protiv podvarijanti BA.1 i BA2. Ne znam kada će da stigne u Srbiju, zavisi od toga kada će je proizvođač, čije ime neću da navodim i reklamiram, dostaviti tržištu, kada će sklopiti ugovor sa RFZO, odnosno sa Ministarstvom zdravlja - kaže prof. Stevanović i navodi da je uključen u postupak pripreme, a da je sada na delu pitanje tehničkog dela dogovora, koji nije na njemu.

On navodi i da vakcine koje su nam trenutno na raspolaganju same pružaju dovoljnu zaštitu i treba ih iskoristiti a ne odlagati vakcinaciju i čekati da nam stigne nešto novo, još bolje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading