SRAMOTA GORSKE SLUŽBE! Napravili šalu gde joj mesto nije: Izmislili tragediju na Avali!

Autor:

Vesti

01.11.2022

13:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski mediji sve vesti o akcijama GSS skidaju upravo sa njihove zvanične Facebook stranice, pa iako se nekad desilo da mediji preteraju, to je zato što su tamo to i pročitali.

SRAMOTA GORSKE SLUŽBE! Napravili šalu gde joj mesto nije: Izmislili tragediju na Avali!

Foto: Printskrin/Facebook/GSS

Gorska služba spasavanja, poznata u javnosti kao neprofitna organizacija koja pomaže u spasavanju života, grubo se poigrala sa javnošću Srbije, plasirajući na svom zvaničnom Facebook profilu lažnu informaciju da je više spasilaca povređeno spasavajući ženu na Avali.

Ako je suditi po tvitu izvesnog Narcisa Selimića, koji se danas odvažio da govori i piše u ime GSS, hrabri spasioci ovo su uradili da bi ismejali srpske novinare, pošto su im dosadile, citiramo, "senzacionalističke, neretko i netačne vesti o njihovim akcijama pa su se našalili, i u maniru lažoida, opisali jednu bezazlenu akciju spasavanja na Avali"!

Pritom, izvesni gospodin Narcis (Selimić) sebi daje za pravo da novinare i karakterno određuje pa pritom iz opisuje kao "lakoverne, površne i gladne... klikova".

Republika

Foto: Printskrin/Tviter

Tvit Narcisa Selimića

Najpre, treba istaći da srpski mediji sve vesti o akcijama GSS skidaju upravo sa njihove zvanične Facebook stranice, pa iako se nekad desilo da mediji preteraju, to je zato što su tamo to i pročitali (dokaz je i ova lažna vest potkrepljena slikom), a kao drugo, gospodo, novinari nisu ni gladni ni žedni, ni naivni ni površni, nego ne pada im napamet, da neko može na zvaničnoj stranici da plasira toliku glupost i da se pritom tome smeje.

Zamislite gospodine Narcise i spasioci iz GSS, da recimo Ministarstvo pravde ili Ministarstvo prosvete na nekoj od svojih zvaničnih stranica u "šali" plasira da je, recimo ministar teško povređen a da on sedi u kafani i tome se smeje ili da je serijski silovatelj Igor Milošević na slobodi pošto ništa uradio nije...

GSS: Izvinjavamo se!

Ovim povodom stupili smo u kontakt sa GSS, a tamo nam je rečeno da su samo zapravo želeli da se našale.

- Izvinjavamo se medijima i javnosti, sve je krenulo od šale, a kad smo videli dokle je to otišlo, rešili smo da post izbrišemo. Nije nam bila namera da uvredimo javnost, niti novinare sa kojima imamo odličnu saradnju, niti da uznemiravamo javnost. Jednostavno, nismo u tom trenutku razmišljali o posledicama, verovatno što nije bilo nikakve ni loše namere. Zna se ko je to uradio, ali s obzirom da u GSS svi volontiraju nemamo mogućnost ni da ga kaznimo - rečeno je u GSS.

Digli biste se svi na noge i tražili smene od "vrha do dna". Što je najgore, svoju neslanu šalu sročili ste na dan kad srpski mediji traže uvođenje "Mladenovog zakona", po dečku Mladenu Duliću koji se pre nekoliko dana ubio upravo zbog ismevanja na društvenim mrežama. Ni on, kao ni srpski mediji o GSS, nikad loše ništa nije ni uradio ni rekao onima koji su ga u smrt oterali.

Da li ste, vi gospodo, koji spašavate ljudske živote, razmišljali, da bi neko zbog ove vaše"šale" možda mogao ostati bez posla, da li ste nekoga emotivno povredili ili samo razočarali, ako vas to uopšte dotiče. I da, ako je samo ovo za vas bila šala, a ne uznemiravanje javnosti što jeste, a što je i kažnjivo, zašto ste objavu brže-bolje izbrisali!?

Probala sam malopre da nađem ijedan tekst u kome se GSS pominje u negativnom kontekstu u medijima i nigde nisam uspela da ga nađem. Zato ne znam čemu gnev, možda bi bio manji da smo nešto loše napisali.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading