PREMINUO HEROJ SA KOŠARA PERA KARAPANDŽA! Ratni drugovi se opraštaju od njega: Nadam se da će biti u društvu Obilića i Jugovića!

Autor:

Vesti

30.10.2022

07:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Heroj Košara, jedan od retkih i hrabrih boraca Pera Karapandža iz Jakova je preminuo.

PREMINUO HEROJ SA KOŠARA PERA KARAPANDŽA! Ratni drugovi se opraštaju od njega: Nadam se da će biti u društvu Obilića i Jugovića!

Foto: Printscreen/ Facebook/ Удружење бораца хероја Кошара и Паштрика

Preminuo Pera Karapandža

Za života je nagrađen ordenom za hrabrost. Tužnu vest za "Novosti" potvrdio je njegov ratni drug Darko Anđelković iz Raške.

- Perica je nedavno dobio zvanje Srpskog viteza iz reda "Zmaja". Suvišno je bilo šta reći za čoveka koji je u 20. godini stao na branik otadžbine i branio majku Srbiju, spreman i život da da za nju. Retko hrabar i pošten čovek. Nažalost, napušta nas rano i nadam se da će biti u društvu Obilića i Jugovića. Iznenadna smrt našeg brata po oružju nas je jako dirnula, vezuju nas ratni dani i borbe u koji smo išli pevajući - priča Darko.

On ističe da se Pera i za života borio da naša braća koja su život dali na Košarama ne odu u zaborav.

Pera će biti sahranjen u ponedeljak na groblju u Jakovu.

Od njega se oprostilo i Udruženje boraca heroja Košara i Paštrika

Još jedan naš brat ode na nebesku strazu da pomogne braći. Pera Karapandža, junak sa Košara, heroj koji je zaslužio da bude među herojima, naš brat po krvi, naš brat koji nije dao ni pedalj svoje srpske zemlje, naš brat koji ce faliti nama na zemlji. Koliko god imali različite poglede, vi ste moja braća koja ste sa mnom delili i dobro i zlo, jeli isti hleb, istu hranu, zajedno smo bili mokri i zajedno se smrzavali. Nek ti je večna slava, Pero, pozdravi našu braću - objavljeno je na Fejsbuku.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
DonDeki

30.10.2022 08:48

Slava i hvala junaku!