NARODNI FRONT ISPRAVLJA GREŠKU: Prve od 600 beba koje su primile fiziološki rastvor, danas vakcinisane BSŽ-om!

Autor: Republika

Vesti

28.10.2022

13:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prve bebe su već jutros imunizovane u Narodnom frontu, a danas bi trebalo još desetak dece da primi BSŽ vakcinu.

NARODNI FRONT ISPRAVLJA GREŠKU: Prve od 600 beba koje su primile fiziološki rastvor, danas vakcinisane BSŽ-om!

Foto: RINA

Bebe u porodilištu

U GAK "Narodni front" prve od 600 beba koje su umesto BSŽ vakcine primile fiziološki rastvor danas su primile pravu BSŽ vakcinu.

Prve bebe su već jutros imunizovane, a danas bi trebalo još desetak dece da primi vakcinu, preneo je "Blic".

GAK "Narodni front" saopštio je prethodno da roditelji beba koje su, umesto BSŽ vakcine, u ovoj klinici dobile fiziološki rastvor, od danas mogu da zakažu termin za naknadnu vakcinaciju tom vakcinom.

Vakcinacija se može zakazati na brojeve telefona: 011 2068-205 i 011 2068-328, svakog radnog dana od 8 do 14 sati. Na sajtu GAK "Narodni front" navedeno je da će BSŽ vakcinacija, koja je obavezna u prvoj godini života deteta, biti sprovedena prema rasporedu koji će roditelji dobiti iz kolcentra Klinike u narednim danima.

Republika

Foto: Tanjug/T. VALIČ

Ministarka zdravlja Danica Grujičić

Da podsetimo, ministarka zdravlja Danica Grujičić i GAK "Narodni front" juče su saopštili da je 600 beba od 16. septembra do 19. oktobra u GAK "Narodni front" u Beogradu, umesto BSŽ vakcine, primilo fiziološki rastvor. Grujičić je naglasila da deca nisu ugrožena i najavila da će vakcinacija te dece biti izvršena u narednom periodu.

Navela je da su zaposleni, čim su shvatili grešku, preduzeli sve mere i dodala da se greška desila na nivou jedne osobe, odnosno da je pogrešila apotekarka.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu formiralo je predmet u vezi sa navodima da je u GAK "Narodni front" 600 beba umesto BSŽ vakcine dobilo fiziološki rastvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Srđan

29.10.2022 09:01

Hoce li neko u zatvor za ovo?