NOVI PODACI O ZARAŽENIMA MAJMUNSKIM BOGINJAMA! Oglasio se Batut: Pandemiji se ne bliži kraj!

Autor:

Vesti

27.10.2022

14:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema smrtnih ishoda od zaraze majmunskim boginjama.

NOVI PODACI O ZARAŽENIMA MAJMUNSKIM BOGINJAMA! Oglasio se Batut: Pandemiji se ne bliži kraj!

Foto: shutterstock

Prema podacima Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" u zemlji je 43 potvrđena slučaja zaraze majmunskim boginjama, rečeno je za Telegraf.rs.

Ovaj podatak poklapa se sa informacijom od 14. ovog meseca, kada je objavljeno da je najviše zaraženih u Beogradu (34), dok su ostali slučajevi zaraze sа tеritоriје Јužnоbаčкоg (2), Srеmsкоg (2), Nišаvsкоg (2), Mаčvаnsкоg (2) i Јužnоbаnаtsкоg (1) окrugа.

Foto: Prinskrin

Majmunske boginje

U pеriоdu оd 17. јunа, каdа је rеgistrоvаn prvi slučај u Srbiјi, dо 27.oktobra 2022. gоdinе rеgistrоvаna su 43 pоtvrđеna slučајa оbоlеvаnjа оd mајmunsкih bоginjа. Poslednji potvrđeni slučaj je prijavljen 5. oktobra 2022. godine - stoji u odgovoru "Batuta" na pitanja Telegrafa.

Prema njigovim navodima, od prvog slučaja zaraze registrovanog u zemlji, do sada nisu registrovani smrtni ishodi među obolelima od majmunskih boginja.

- Zа tri оsоbе bilо је pоtrеbnо lеčеnjе/izolacija u bоlničкim uslоvimа, dок su оstаlе osobe bile na kućnоm lеčеnju - rekli su nam.

Foto: youtube.com

Majmunske boginje

Prema podacima koje smo ranije dobili od direktora Infektivne klinike KSC dr Gorana Stevanovića, kojoj gravitira najveći broj pacijenata u Srbiji, na bolničkom lečenju je samo jedan pacijent sa majmunskim boginjama.

Ipak, prema njegovoj oceni, to ne znači i da je kraj epidemije blizu.

- To što je jedan na bolničkom lečenju, to ne znači da je broj pacijenata u opadanju nego da mi još uvek držimo stabilan nivo, svake nedelje imamo jedan, dva, eventualno tri novootkrivena sučaja, ali se broj ne povećava i za sada ne pokazuje tendenciju da se u potpunosti gasi - kazao nam je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading