Saučešće predsednika Vučića povodom smrti akademika Ðorđevića

Autor:

Vesti

16.10.2022

06:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas telegram saučešća Srpskoj akademiji nauka i umetnosti i porodici akademika Vladana Ðorđevića.

Saučešće predsednika Vučića povodom smrti akademika Ðorđevića

Foto: Privatna arhiva

Vladan Đorđević

"Sa velikom tugom sam primio vest o smrti akademika Vladana Ðorđevića, istaknutog naučnika i velikog patriote čije sam mudre reči i savete rado slušao, budući da sam imao izuzetnu čast da ga poznajem i kao prijatelja.

Bio je jedan od onih briljantnih umova Srbije koji se izdvajao po posvećenom radu i istraživanjima i čiji su naučni rad i doprinos bili poštovani od najvećih svetskih stručnjaka.

Iako je bio poznato ime u vrhunskim naučnim krugovima, kao i na nekim od najprestižnijih svetskih univerziteta, akademika Ðorđevića je odlikovala izuzetna lična skromnost, zbog čega je posebno uvažavan od strane kolega i prijatelja.

Rad akademika Ðorđevića pamtiće generacije studenata koje su pod njegovim mentorstvom iznedrile neke od najvećih stručnjaka naše zemlje u oblasti mašinskog inženjerstva, dok će naučna zajednica nastaviti tragom njegovih dostignuća i napornog rada, kojem je posvetio ceo život.

Izražavam duboko saučešće porodici, kolegama i poštovaocima akademika Vladana Ðorđevića, uveren da će novi naraštaji naših stručnjaka nastaviti njegov naučni rad. Neka počiva u miru", navodi se u telegramu saučešća predsednika Vučića.

U Beogradu je u subotu u 84. godini preminuo redovni član Odeljenja tehničkih nauka SANU Vladan Ðorđević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading