POČELE TOPLE PROBE: U Užicu grejna sezona najkasnije do 31. oktobra

Autor:

Vesti

15.10.2022

12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Užička Gradska toplana počela je jutros sa toplim probama, a grejna sezona počeće najkasnije do 31. oktobra, u zavisnosti od spoljašne temperature.

POČELE TOPLE PROBE: U Užicu grejna sezona najkasnije do 31. oktobra

Foto: pixabay.com

“U skladu sa najavom Republičkog hidrometeorološkog zavoda da se u periodu od 17. do 31. oktobra očekuju dnevne temperature između 17 i 22 stepena mi smo odlučili da Gradska toplana prati vremenske prilike i u skladu sa tim krene sa toplim probama. Ukoliko spoljašnje temperature budu niže od prognoziranih, sa grejnom sezonom ćemo krenuti i pre 31. oktobra”, rekao danas zamenik gradonačelnice Dragoljub Stojadinović.

Ranijom skupštinskom odlukom predviđeno je da kada su temperature više od 12 stepeni grejanje može da se gasi.

„Sigurno će se postaviti pitanje računa za grejanje koji se plaćaju tokom cele godine, pa ćemo u skladu sa danima kada se budu vršile tople probe i u zavisnosti od toga koliko će trajati grejna sezona odlučiti o tome da li postoji prostor za umanjenje računa za period od 15. do 31. oktobra“, dodao je Stojadinović.

Direktor JKP “Gradska toplana” Užice Branko Filipović kazao je da će se to preduzeće ponašati u skladu sa trenutnom situacijom, velikom energetskom krizom i sve višiim cenama energenata na tržištu.

„Trudićemo se da maksimalno uštedimo energente u narednim danima u skladu sa najavljenim vremenskim prilikama, ali i obezbedimo što kvalitetnije grejanje u predstojećim mesecima“, rekao je Filipović.

Gradska toplana je nedavno zatražila poskupljenje cene grejanja za 18 odsto zbog rasta cene energenata, ali se Gradsko veće još uvek nije o tome izjasnilo.

Užička toplana rezervisala je u Robnim rezervama 700 tona mazuta ukoliko dođe do poremećaja na tržištu energenta ili ukolikolo bude imala problema sa likvidnošću.

Od 12 kotlarnica tog preduzeća, devet koriste gas i imaju mogućonst korišćenja mazuta, dve pelet i jedna mazut.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading