DANAS PROMELJIVO VREME: Toplo, ali nas očekuju grad, pljuskovi i grmljavina

Autor:

Vesti

01.10.2022

05:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas će biti toplo i nestabilno, u drugom delu dana sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, a suvo vreme zadržaće se ponegde u zapadnoj Srbiji.

DANAS PROMELJIVO VREME: Toplo, ali nas očekuju grad, pljuskovi i grmljavina

Foto: Tanjug/AP

Nevreme na ulicama Srbije

Lokalno se očekuju grmljavinske nepogode sa jakim pljuskom (preko 20 mm za kratak vremenski period), gradom i jakim i olujnim vetrom u zoni pljuska.

Tokom noći postepen prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Duvaće slab do umeren južni i jugozapadni vetar, na planinama povremeno i jak, krajem dana u skretanju na severozapadni. Jutarnja temperatura od 10 do 18, najviša dnevna od 22 na jugu do 29 na zapadu zemlje.

U Beogradu će danas biti promenljivo oblačno i toplo, posle podne i uveče sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Pri intenzivnijim grmljavinskim procesima u pojedinim delovima grada biće uslova za veću količinu padavina za kratko vreme uz jak vetar u zoni padavina.


Tokom noći prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko 18, najviša dnevna oko 28 stepeni. U narednih sedam dana biće promenljivo oblačno uz postepeni pad temperature.

Ponovo se očekuju hladna jutra, u većini mesta ispod 10 stepeni, a najviša dnevna temperatura početkom sedmice biće oko 20 stepeni. Kratkotrajna kiša i lokalni pljuskovi uz pojačan severozapadni vetar očekuju se ponegde u ponedeljak i utorak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading