NEVREME U OVIM DELOVIMA SRBIJE U NAREDNIH SAT VREMENA: Upozorenje RHMZ

Autor:

Vesti

27.09.2022

15:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stravično nevreme pogodilo je Beograd i pojedine delove zemlje, a Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je novo upozorenje na nepogode.

NEVREME U OVIM DELOVIMA SRBIJE U NAREDNIH SAT VREMENA: Upozorenje RHMZ

Foto: Tanjug/J. PAP

- U naredna dva sata u južnim delovima Banata, Braničevskom okrugu, Pomoravlju i na istoku Srbije mestimično sa kišom slabog i umerenog intenziteta, pljuskovima sa grmljavinom i pojačanim vetrom - saopšteno je na sajtu RHMZ-a u 16.30 sati.

Podsetimo, jak grad protutnjio je Čačkom, a olujno nevreme zahvatilo je i srpsku prestonicu. Vetar je čupao i obarao drveća, a pojedine ulice poplavljene su usled velike količine kiše koja je pala za kratko vreme.

Snažno nevreme prethodno je pre podne pogodilo delove Vojvodine. Jak pljusak praćen je grmljavinama i olujnim vetrom, a ponegde je pao i grad. Grad se, između ostalog, sručio i na Bački Petrovac, gde je oštetio mnoga vozila, a snimci snažnog nevremena.

Republički hidrometeorološki zavodio upozorio je na jake pljuskove sa grmljavinom.

- Danas nestabilno sa lokalnom pojavom grmlјavinskih nepogoda sa jakim plјuskom (preko 20 mm za kratko vreme), gradom i jakim ili olujnim vetrom u zoni padavina - piše na sajtu RHMZ-a.

Upozorenje je izdato i za Beograd.

- Nestabilno sa pojavom plјuskova i grmlјavina koji posle podne i uveče u pojedinim delovima grada ili okoline mogu biti izraženiji uz kratkotrajnu pojavu grada i jakog vetra u zoni padavina - piše na sajtu RHMZ-a.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading