AIK BANKA DONIRALA 5 MILIONA DINARA INSTITUTU ZA ONKOLOGIJU

Autor: Republika

Vesti

23.09.2022

10:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

AIK Banka nastavlja da pruža podršku zdravstvenim ustanovama u našoj zemlji kroz donaciju Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije. Sredstva u iznosu od pet miliona dinara su namenjena nabavci lekova koji su neophodni za lečenje pacijenata na Institutu.

AIK BANKA DONIRALA 5 MILIONA DINARA INSTITUTU ZA ONKOLOGIJU

Foto: Stefan Simonović

Tim povodom, predsednica Izvršnog odbora AIK Banke Jelena Galić posetila je Institut za onkologiju i radiologiju Srbije i u razgovoru sa direktorkom Instituta prof. dr Danicom Grujičić još jednom istakla spremnost AIK Banke da i u narednom periodu pruži doprinos unapređenju zdravstvenog sistema, kao i kontinuiranu pomoć deci, odraslima i porodicama koje se suočavaju sa najvećim zdravstvenim i životnim izazovima.

- Zdravlje je danas najveći prioritet i želja svih nas u AIK Banci je da sa svoje strane učinimo sve što možemo kako bi pružili maksimalnu podršku domaćem zdravstvenom sistemu, ali i mnogobrojnim građanima koji se bore sa različitim onkološkim oboljenjima. Zbog toga smo odlučili da finansijski podržimo Institut za onkologiju i radiologiju Srbije i pomognemo im da za svoje pacijente mnogo lakše i brže nabave neophodnu terapiju - objasnila je Jelena Galić.

Foto: Stefan Simonović

Doktorka Danica Grujičić

Direktorka Instituta prof. dr Danica Grujičić zahvalila se AIK Banci na donaciji, i istakla važnost uzajamne podrške svih članova zajednice.

- Zahvalni smo AIK Banci na donaciji, jer je nabavka ovih lekova od velikog značaja za naše pacijente i sigurna sam da će doprineti njihovom kvalitetnijem i celishodnijem lečenju. Onkološka oboljenja su nažalost sve češća, a svi mi, kao aktivni članovi zajednice u kojoj živimo i radimo, treba da osećamo odgovornost prema drugim članovima i nastojimo da učinimo ono što je u skladu sa našim mogućnostima, kako bismo pružili podršku tamo gde je ona potrebna –  naglasila je Danica Grujičić.

Samo u poslednje dve godine AIK Banka je za donacije ustanovama u zdravstvenom sistemu Srbije odvojila preko 50.000.000 dinara, za nabavku opreme, lekova, ali i poboljšanje zdravstvenih usluga i stvaranje boljih uslova života.

Komentari (0)

Loading