ŠOLAKOVI MEDIJI NASTAVILI KAMPANJU DEZINFORMACIJA: Plaše decu smrzavanjem!

Autor:

Vesti

21.09.2022

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izmislili da će u školama biti maksimalno 20 stepeni, objavili navodno upozorenje razrednog starešine roditeljima da obuku đake toplije zbog novih propisa.

ŠOLAKOVI MEDIJI NASTAVILI KAMPANJU DEZINFORMACIJA: Plaše decu smrzavanjem!

Foto: printscreen

Dragan Šolak na ivici bankrota

Mediji u vlasništvu tajkuna Dragana Šolaka ponovo pokušavaju da dignu paniku, a ovog puta su im se na meti našli đaci i njihovi roditelji.

Naime, portal Nova je objavila da decu u školama očekuju ledene učionice, zbog čega već sada, kako navode, roditeljima pristižu upozorenja od nastavnog osoblja da decu oblače toplije. Navodno, država je ograničila grejanje u školama na maksimalnih 20 stepeni.

- Nakon dve godine od početka pandemije postavlja se pitanje: "Čekaju li srpske škole novi problemi?" Ovoga puta u centru pažnje je energetska kriza i dugo najavljivana teška zima. Ministarstvo prosvete poslalo je dopis školama, u kom se praktično od njih traži da na vreme pripreme mere štednje. Jedna od razrednih starešina otišla je korak dalje, pa je roditelje zamolila da decu oblače toplije jer je država propisala da temperatura može biti maksimalno 20 stepeni, ali i niža - piše Nova.

SVE LEPO PIŠE

Ubrzo je usledila i reakcija Ministarstva energetike, koje je demantovalo ove napise.

- Predložene preporuke za smanjenje potrošnje električne i toplotne energije ne obuhvataju škole, vrtiće i bolnice. U preporukama koje su objavljene na sajtu ministarstva u delu koji se odnosi na rukovodioce u organima državne uprave, državnim preduzećima, javnim ustanovama i privredi, o smanjenju potrošnje električne i toplotne energije 15 odsto u odnosu na isti periodu 2021/2022, jasno se navodi da se predlog preporuka da se objekti/prostorije koji se zagrevaju/dogrevaju u prostorijama imaju temperaturu najviše do 20 stepeni, ne odnose na bolnice, ustanove socijalne zaštite, vrtića i škole - poručili su iz ministarstva.

IZAZIVANJE PANIKE

Ivana Vučićević, glavna i odgovorna urednica Studija B, kaže u razgovoru za naš list da je izazivanje panike krivično delo, a širenje lažnih vesti način da se panika proširi kroz čitavo društvo, što, kako kaže, Šolakovim medijima nije prvi put.

- Osim toga, oni imaju želju da naude i Vučiću, te u tom poslu ne biraju načine, pa su spremni da masno lažu o nestašicama mleka, šećera, a sad i o navodnom smrzavanju dece u školama. Naravno, resorno ministarstvo je tu vest demantovalo, ali šteta je već načinjena jer su roditelji uplašeni. Pogađate, za svoj strah i ljutnju krive Vučića, što je i bio cilj Šolakovih glasila iako je njihova inicijalna vest potpuno lažna i ima za cilj izazivanje panike. Krajnje je vreme da se tužilaštvo uključi u ovu igranku Šolakovih medija jer bez odgovornosti nema ni slobodnih medija. Imate pravo na kritiku, ali za laži morate da odgovarate. I moralno i materijalno, ali i krivično - ističe Vučićevićeva.

Brnabićeva: Brutalne laži o skupljoj struji

Premijerka Srbije Ana Brnabić stavila je tačku i na spekulacije medija da će biti poskupljenja struje.

- Cena megavata za građane je 70 evra, za privredu 95 evra, ta cena je najniža u Evropi i tako će i ostati. Informacija da će struja poskupeti 120 evra po megavat-satu je brutalna laž koja je plasirana da bi destabilizovala Srbiju - objasnila je premijerka.

Ona je dodala da se laži šire i kada je u pitanju mazut:

- Demantujem i informacije da u Beogradu ima mazuta u rezervi za još tri dana. To su laži i to možete da proverite pozivom nekog od nadležnih organa.

Skratiti vaskršnji, produžiti zimski raspust

Forum beogradskih gimnazija uputio je predlog Ministarstvu prosvete da srednjoškolci imaju duži zimski raspust od predviđenog. Aleksandar Markov iz Foruma beogradskih gimnazija rekao je da je pitanje organizacije i preraspodele dana i upitao zašto je vaskršnji raspust produžen za sedam dana, kada će, kako je rekao, biti lepše vreme.

- Zašto je ove godine zimski raspust srednjoškolcima skraćen, logično je da on bude duži, a da prolećni ne traje toliko, devet dana traje i ta nedelja od zimskog raspusta prebačena je na vaskršnji - kazao je Markov.

On je precizirao da je planirano da zimski raspust traje od 30. decembra do 13. januara i dodao da je ministarstvo odgovorilo da postoji mogućnost pomeranja kalendara, ali da će se pratiti situacija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading