ADIO TOPLOM VREMENU: Sutra najhladniji dan u ovom periodu, meteorolog upozorio na hladna jutra i noći

Autor: Republika

Vesti

20.09.2022

23:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Meteorolog Nedeljko Todorović upozorio je na hladno i nestabilno vreme u septembru

ADIO TOPLOM VREMENU: Sutra najhladniji dan u ovom periodu, meteorolog upozorio na hladna jutra i noći

Foto: Tanjug/J. PAP

Meteorolog Nedeljko Todorović rekao je da su prosečne temperature koje su zabeležene poslednjih nekoliko dana karakteristične za drugu polovinu oktobra. 

On ukazuje da se u Srbiji od petka očekuje promenljivo, nestabilno vreme koje će biti praćeno padom temperature. Najavljuje i da ćemo do kraja septembra imati nekoliko toplih, sunčanih dana sa maksimalnom temperaturom do 24 stepena, ali, kako kaže, jutra i noći će biti prilično hladne.

On je dodao da smo "završili sa pravim letnjim temperaturama". 

- Mesec dana unapred dogodilo se zahlađenje. Prosečne temperature poslednjih nekoliko dana karakteristične su za drugu polovinu oktobra - kaže Todorović. 

Foto: Tanjug/D. GOLL

Nedeljko Todorović

Napomenuo je da nas "sutra očekuje najhladniji" dan u ovom talasu koji je počeo u subotu.

Sa tim da bi se hladno vreme zadržalo sve do petka, minimalne temperature bile bi 10 ili koji stepen ispod, na periferiji grada čak i stepen, dva niže nego u centru grada, što je sasvim uobičajno, a dnevne bi bile 16, 17 stepeni sa tim da bi od subote bio blagi porast temperature - kaže Todorović, ističući da će jutra i noći biti prilično hladne.

Od subote pa do utorka očekuje nas blagi porast temperature koja će se kretati oko 24 stepena, a zatim sledi pad temperature, naoblačenje sa malo kiše. Poslednjih dana septembra opet bi maksimalna temperatura bila ispod 20 stepeni.

Početkom oktobra najverovatnije nas opet čeka blagi porast temperature, sa srednjom temperaturom od 15 stepeni", najavio je Todorović, i rekao da su padavine uobičajne pojave za ovo doba godine.

Komentari (0)

Loading