KAO DA JE NASTUPILA PRAVA JESEN: Danas promenljivo vreme, očekuju se pljuskovi

Autor:

Vesti

20.09.2022

05:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji će danas biti promenljivo i sveže vreme uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, a mestimično se očekuje kratkotrajna kiša ili pljusak, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

KAO DA JE NASTUPILA PRAVA JESEN: Danas promenljivo vreme, očekuju se pljuskovi

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Više sunčanih sati biće na jugu Srbije, a više oblaka ne severu gde je moguća kratkotrajna kiša. Jutarnja temperatura od od dva do 10, a najviša dnevna od 15 do 19 stepeni, vetar slab i umeren zapadni i severozapadni.

U Beogradu će biti promenljivo i sveže, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, a posle podne očekuje se i kratkotrajna kiša. Jutarnja temperatura od šest do osam, a najviša dnevna oko 17 stepeni.

Očekivana biometeorološka situacija izazvaće uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Glavobolja i nesanica su moguće meteoropatske reakcije.

Vreme narednih dana

U sredu hladno za ovo doba godine uz promenljivu oblačnost koja se premešta od severa ka jugu Srbije i može usloviti povremenu kišu. Samo će na jugu Srbije ostati suvo. Vetar slab do umeren severni i severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 3°C do 9°C, a maksimalna od 14°C do 17°C. Uveče ponegde slaba kiša u zapadnim i centralnim predelima. Temperatura u 22h od 8°C do 12°C.

U četvrtak i petak i dalje hladnije od proseka za septembar i promenljivo oblačno vreme sa ređom pojavom kratkotrajne kiše, ali i sa sunčanim intervalima i dnevnom temperaturom od 14°C do 18°C.

U subotu i nedelju sunčano uz vrlo hladna jutra, ali i porast dnevne temperature koja će biti malo iznad 20°C.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading