Učenici iz istočne Hercegovine u poseti Smederevu i Beorgadu: Suština posete da se pokaže jedinstvo Srbije i Republike Srpske

Autor: Republika

Vesti

15.09.2022

15:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom 15. septembra, Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, na poziv Dejana Stošića, narodnog poslanika iz 12. Saziva Narodne Skupstine, u Smederevu boravi oko 50 najtalentovanijih učenika iz istočne Hercegovine, i to opština Nevesinje, Gacko, Bileća, Ljubinje, Berkovići i grada Trebinje.

Učenici iz istočne Hercegovine u poseti Smederevu i Beorgadu: Suština posete da se pokaže jedinstvo Srbije i Republike Srpske

Foto: I.Stevčić

Reč je o ucenicima koji su ostvarili zapažene rezultate na republičkim takmičenjima,kao i talentovanim učenicima 6.razreda-suština posete je da se pokaže jedinstvo stanovnika Srbije i republike Republike Srpske,a najbolji način je upoznavanje dece sa znamenitostima i bitnim događajima iz istorije našeg naroda.

Tako su učenici obišli Smederevo, a danas smo bili u Hramu Svetog Save i Narodnoj Skupštini, gde je bilo vidljivo zadovoljstvo učenika sa svim što su doživeli, a mi odrasli se iskreno nadamo da ćemo na neki od njih u budućim vremenima biti ponosni - rekao je Milorad Nadaždin, direktor OŠ "SVETI VASILIJE OSTROSKI I TVRTOSKI" i predsednik Aktiva direktora osnovnih škola hercegovačke regije.

On je istakao da je naredna aktivnost bratimljenje škola iz Smedereva i Hercegovine i povratna  poseta učenika Hercegovini. Takođe je izrazio zahvalnost Dejanu Stošiću, kao i narodnim poslanicima Milimiru Vujadinoviću i Milici Đurđevic Stamenkovski, predsednici Odbora za dijasporu, na srdačnom dočeku u Narodnoj Skupštini. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading