UDARAJU PO UŠIMA! Bruka Euromedika: Zakažu pregled po jednoj ceni, a naplate po drugoj!

Autor:

Vesti

14.09.2022

12:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zakazala pregled, potvrdili joj koliko će koštati, isti iznos je videla i na sajtu, ali kasnije je iz klinike zvali i rekli da je sada za trećinu skuplje.

UDARAJU PO UŠIMA! Bruka Euromedika: Zakažu pregled po jednoj ceni, a naplate po drugoj!

Foto: ST/N. PANČIĆ,printscreen

Menjanje cena jeste dozvoljeno, ali ukoliko cenu usluge zakazanog pregleda promenite na dan kada je pacijent došao na taj isti pregled, složićemo se, nije ni najmanje korektno, da ne upotrebimo neku težu reč. Uz adekvatne dokaze, može se reći i da bi taj ko je to uradio mogao da odgovara za kršenje zakona i poslovne prakse.

Upravo se ovo desilo u privatnoj bolnici Euromedik, što, prema iskustvima naših čitalaca, nije jedini propust u pomenutom lancu zdravstvenih ustanova.

Gore od goreg

Jedna korisnica društvene mreže Tviter podelila je iskustvo s Euromedikom.

- Zakažem pregled pre dva dana u Euromediku. Kažu mi cenu, koja je bila i na zvaničnom sajtu, i pošto je prihvatim, odrede mi termin. Danas me zovu da mi kažu da su cenu podigli za trećinu. Cenu za već dogovoren pregled i utvrđene uslove. Davno nešto tako neprofesionalno i neetički nisam čula - napisala je razočarana žena koja je navela da su u Euromediku bili izričiti da će joj otkazati pregled ukoliko ne pristane na novu cenu.

Mada dovoljno skandalozna, ovo nije jedina neregularnost u radu Euromedika, što smo zaključili nakon nekoliko pritužbi koje su na račun pomenute bolnice izneli neki naši čitaoci. Naime, S. M. obratio se našoj redakciji jer je doživeo neprijatno iskustvo kada je došao na zakazan pregled, gde je sestra koja ja radila na šalteru pokušala da ga ubedi da on nije ni imao zakazano.

- Rekao sam joj ime i prezime, kao i to kod kog profesora sam imao zakazan pregled. Ona je samo pogledala i rekla mi da ja nisam zakazan, da sam verovatno pogrešio, te da profesor nije u mogućnosti da dođe. Ostao sam zatečen i pokušao da joj objasnim da nije u pravu. Nakon nekoliko minuta rekla je da pored imena vidi napomenu da su pokušavali da me dobiju, da mi kažu da se pregled pomera, ali da se nisam javljao. Znao sam da je to nemoguće i zatražio da mi izdiktira broj telefona. Kada je počela, video sam da to nije moj broj. Nakon toga je počela da se izvinjava - priča naš sagovornik koji ističe da je takvo ponašanje osoblja nedopustivo.

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

Rade na štetu pacijenata

Čuvajte dokaze

Dejan Gavrilović iz organizacije potrošača Efektiva kaže da je u prvom navedenom slučaju posredi klasična obmana.

- Ukoliko žena ima dokaze za to, ta priča bi mogla da se istera na veći nivo. To su klasična obmana potrošača i mešetarenje, sa čim se u poslednje vreme sve češće suočavamo. Moj savet ljudima, da se ovako nešto ne bi ponavljalo, jeste da, ukoliko zakazuju nešto za određeno vreme, obavezno traže pisani dokaz, putem mejla, da su dobili termin po toj i toj ceni jer su, u tom slučaju, onda sebe pokrili i, ukoliko dođe do ovakvih situacija, mogu da reaguju, a ne da se sve završi na priči za koju će mnogi da se pitaju da li je istinita - kazao je Gavrilović.

Na pitanja koja je naš list poslao Euromediku do zaključivanja broja odgovore nismo dobili. 

Vratili pacijenta zbog pet minuta

Negativno iskustvo s Euromedikom imala je i M. I. (puno ime i prezime poznato redakciji). Ona je na zakazani pregled, koji je prethodno bio dva puta pomeran zbog nemogućnosti lekara da dođe, zakasnila svega pet minuta. Međutim...

- Svi znamo kakve su saobraćajne gužve u Beogradu. Krenila sam sat i po ranije i zaglavila se u popodnevnom špicu. To je dovelo do toga da zakasnim pet minuta na pregled. Kad sam došla, sestri sam objasnila odmah o čemu je reč i izvinila se, ali uzalud. Samo je rekla da zbog kašnjenja doktor ne može da me primi i ponudila mi novi termin. Naravno, više se nikada tamo nisam vratila - ispričala je naša sagovornica.

Doktor postao docent, pa poskupeli pregled

Poput žene iz naše priče, kao bos po trnju u Euromediku je prošao i Beograđanin Ivan Ristić.

- Zakazao sam ocu pregled i rekli su mi da je cena 6.500 dinara, da bi mi nakon pregleda naplatili 10.000 dinara. Na moje logično pitanje zašto rekli su da je to zbog toga što je doktor postao docent, pa je na snazi nova cena - naveo je Ristić.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading