FONDACIJA ”DAJANA PAUNOVIĆ” DONIRALA TABLET RAČUNARE UČENICIMA IZ ŠTRPCA: Paunovićeva obišla i porodicu koja je išla na more zahvaljujući fondaciji (FOTO))

Autor:

Vesti

01.09.2022

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uređaje koje su dobili svi učenici, donirala je Dajana Paunović, direktorica istoimene Fondacije, uz podršku strateškog partnera kompanije Komtrejd.

FONDACIJA ”DAJANA PAUNOVIĆ” DONIRALA TABLET RAČUNARE UČENICIMA IZ ŠTRPCA: Paunovićeva obišla i porodicu koja je išla na more zahvaljujući fondaciji (FOTO))

Foto: FONDACIJA DAJANA PAUNOVIĆ

Učenicima od prvog do četvrtog razreda isturenog odeljenja u Sušiću, Osnovne škole ”Staja Marković”, danas su podeljeni tablet računari. Uređaje koje su dobili svi učenici, donirala je Dajana Paunović, direktorica istoimene Fondacije, uz podršku strateškog partnera kompanije Komtrejd.

- Nakon slanja nekoliko porodica sa Kosova i Metohije na more, danas sam sa zadovoljstvom ponovo na ovim prostorima i ponovo lepim povodom. Obećali smo prošlog puta kada smo bili, da ćemo mališane obradovati poklonima, to danas i ostvarujemo. Ovde često dolazimo i posebno vodimo računa o mladima na ovim prostorima. Prvenstveno o deci i najmlađima i trudimo se da im pružimo podjednake uslove za život kao što ih imaju i deca u Beogradu - rekla je danas u opštini Štrpce Dajana Paunović.

Nakon susreta sa gradonačelnikom Opštine Štrpce Daliborom Jevtićem, koji se dogodio pre raspodele tableta, Paunovićeva je istakla važnost obrazovanja mladih naraštaja za opstanak i ostanak Srba na Kosovu i Metohiji i izrazila uverenje da će donirana IT oprema olakšati proces učenja kako deci, tako i njihovom nastavnom osoblju.

Zadovoljni mališani danas nisu krili sreću zbog poklona koje su dobili, ističući da će ih koristiti prvenstveno za učenje, a malo i za igru.

Direktor Osnovne škole ”Staja Marković”, Džedomir Nikolić, izrazio je veliku zahvanost Fondaciji što je posetila i donirala poklone đacima u najudaljenijem selu u opštini Štrpce.

- Hvala Vam što ste danas ovde, to nam puno znači. Danas ste učinili veliku stvar ne samo za decu naše škole već i za mene kao direktora i njihove učitelje - istakao je on i u znak zahvalnosti u ime škole direktorici Fondacije ”Dajana Paunović” poklonio ikonu Svete Ksenije rađenu u drvetu.

Tokom boravka na Kosovu i Metohiji, direktorica Fondacije Dajana Paunović obišla je i malog Aleksu Božanića kome je poklonila garderobu za početak školske godine.

Aleksi je prošle godine doniran tablet, a takođe je obišla jednu od porodica, porodicu Simanović u Štrpcu koji su, u organizaciji Fondacije, nedavno putovala na more.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading