OD HEROJA DO NARKOMANA: Šolakovi mediji razapeli glumca Viktora Savića

Autor: J. D. J. - E. S. T.

Vesti

01.09.2022

19:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Licemeri ga hvalili kad je podržao proteste protiv rudnika litijuma, a sad ga pljuju zbog protivljenja gej-paradi.

OD HEROJA DO NARKOMANA: Šolakovi mediji razapeli glumca Viktora Savića

Foto: Tanjug/printscreen/montaža

Od junaka do prestupnika i narkomana linija je tanka. Glumac Viktor Savić, doskoro uzdanica opozicije i njima naklonjenih medija onda kada je podržavao navodne ekološke proteste, preko noći je postao meta napada zbog protivljenja održavanju prajda.

OBRNULI PLOČU

Naime, Savić je pre nekoliko dana na Instagram profilu okačio fotografiju s ikonom navodeći da je svaka gej-osoba nepoželjna za zdravu društvenu zajednicu i da, ako već postoji, treba da živi inkognito, bez prava na javnost. Od tog trenutka osuli su drvlje i kamenje na njega, počev od portala Nova S, koji piše da je on još jedna javna ličnost koja je odlučila da napadne LGBT zajednicu, pa sve do lista Danas i Nove, koji pitaju kako to da je glumac vernik i navodni zaštitnik porodičnih vrednosti, a svojevremeno je hapšen zbog droge i pretnji policajcima.

Republika

Foto: instagram.com/_njezz_

Viktor Savić

Dakle, kada je izneo stav protiv prajda (koji odlukom države iz bezbednosnih razloga i neće biti održan), odjednom su se Šolakovi mediji setili da je narkoman i nasilnik, a dok je vodio kampanju sa Savom Manojlovićem protiv litijuma, ta činjenica im nije smetala, već je bio drag sagovornik, koga su pozivali u emisiju. Napadnut je zato što misli svojom glavom, uostalom isto kao i kada je odlučio da podrži proteste protiv iskopavanja litijuma.

KRŠENJE KODEKSA

Optužuju ga da vodi antigej kampanju, ali kada njihov uvaženi kolumnista Marko Vidojković piše da je predsednik Aleksandar Vučić ludak, fašista koji sahranjuje penzionere da bi olakšao penzioni fond, onda je to sloboda govora.

S tim se slaže i marketinški stručnjak Nebojša Krstić.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Nebojša Krstić

- Svaki građanin Srbije ima pravo da podržava šta god želi. Danas nema prava da građanina, zbog njegovog mišljenja, proziva, izlaže ruglu i stavlja na poternicu. A posebno to ne sme da radi list u kome su ekstremisti, šovinisti, homofobi i sociopate kolumnisti i svakodnevni uvaženi sagovornici. Šteta što je Savet za štampu fejk organizacija, inače bi on svakako reagovao na ovo kršenje Kodeksa novinara.

Radun: Progon drugačijeg mišljenja

Analitičar Branko Radun navodi da je gej-lobi u opozicionim prozapadnim medijima veoma jak:

Republika

Foto: Medija centar Beograd

Branko Radun

- Jedan deo priče je da je to kritika države, koja je zabranila održavanje parade, a drugo, pomenuti lobi, bukvalno, progoni ljude koji imaju drugačije mišljenje, hoće da zastraše ljude, da ne može niko da kaže da se deklariše protiv parade jer biva progonjen i satanizovan.

Smeta im i Ceca

U pokušaju da dokažu da Savić i nije toliki vernik, kakvim se predstavlja, novinari Danasa su pribegli čak i povezivanju s Cecom Ražnatović.

- I mada je tolika količina "pobožnosti" od nekoga ko je umetnik i ko je godinama u velikom prijateljstvu s pevačicom Svetlanom Cecom Ražnatović ipak malo neočekivana, ona bi nekome možda mogla da bude i razumljiva da je Viktor Savić u javnosti poznat i po moralnim vrlinama - stoji u tekstu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading