ZADESILA NAS KATAKLIZMA, SRAVNILO SE NEBO SA ZEMLJOM! Jako nevreme pokosilo Zapadnu Srbiju

Autor:

Vesti

29.08.2022

12:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dežurne ekipe odmah su prionule na uspostavljanju normalizacije elektrosnabdevanja.

ZADESILA NAS KATAKLIZMA, SRAVNILO SE NEBO SA ZEMLJOM! Jako nevreme pokosilo Zapadnu Srbiju

Foto: RINA

Nezapamćeno nevreme koje je sinoć pogodilo zapadni deo Srbije, ostavilo je iza sebe pravu pustoš. Preko 1000 hiljadu domaćinstava u dragačevskom kraju jutros je osvanulo bez električne energije.

- Pogodila nas je kataklizma, ono u svom životu nisam video. Sastavilo se nebo sa zemljom, munje su udarale na sve strane. Grom je gađao u dalekovod i ostavio nas u mrklom mraku. Struju nemamo satima, plašimo se da nam se frižideri i ostali električni aparati u kući ne pokvare - kazao je Nikola, stanovnik Dragačeva.

Jako nevreme koje je trajalo više od dva sata nije napravilo štetu na putnoj infrastrukturi, a dežurne ekipe rade na uspostavljanju normalizcije elektrosnabdevanja.

- Nevreme je bez struje ostavilo veliki deo naše opštine. Trenutno se izvode radovi na sanaciji kvarova na niskonaponskoj mreži. Trenutno bez struje su sela Кotraža, Viča i Milatovići - naglasio je Milija Milenković iz Puteva Dragačevo.

Republika

Foto: pixabay.com

Grmljavina

Nevreme nije zaobišlo ni gornjomilanovački kraj, gde je usled jakih gromova pogođena i jedna satelitska antena.

- Puklo je kao za vreme bombardovanja i ekran se zacrneo, izašao sam napolje i video da se antena još puši, a risiver se ugasio - rekli su meštani gornjomilanovačkih sela.

Jako olujno nevreme je u centru opštine nosilo sve pred sobom i kidalo drveće iz korena. Dežurne ekipe su uspele da uklone stabla sa kolovoza, kako bi se normalizovao saobraćaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading