Čim USTANETE uraditi ovo kako biste ZAŠTITILI sebe i svoj dom od NESREĆE! Slavimo velikog PROROKA!

Autor:

Vesti

27.08.2022

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

SPC i vernici slave danas Svetog proroka Miheja drugog, koji je predvideo gde će Isus Hrist biti rođen.

Čim USTANETE uraditi ovo kako biste ZAŠTITILI sebe i svoj dom od NESREĆE! Slavimo velikog PROROKA!

Foto: Printskrin/spc.rs

Mihej je skoro ceo život proveo propovedajući svojim sunarodnicima i proklinjao ih što su pali idolopoklonstvu i usvojili pogane običaje neznabožačke.

Bio je takođe veliki protivnik tadašnjih i tamošnjih vlastodržaca.

Veruje se da je Sveti Mihej predkazao propast i totalno uništenje Jerusalima i Samarije, jedno od strane Heldejaca a drugo od Asiraca.

U isto vreme, pored uništenja ova dva grada, Sveti Mihej proreče i dolazak spasitelja, sina Božijeg, Isusa Hrista i proreče i mesto u kome će se spasitelj i roditi. 

Po nekim crkvenim tumačenjima prorok Mihej je skončao prirodnom smrću, ali po drugoj verziji mnogima se nije svidela Mihejevo proročanstvo da će ''Jerusalim biti gomila kamenja'' pogotovo caru Judinu i ostalom narodu judejskom. 

Ipak na osnovu nekih pominjanja Miheja II u knjizi proroka Jeremije, postoji i mišljenje da nije ubijen nego da je u miru skončao posle bogougodnog života, u svojoj postojbini, selu Morasi.

Predanje kaže da na njegov dan, 27. avgust, ujutro valja otići u crkvu i pomoliti se ovom svetitelju, a da će on svakoga ko mu se obrati čista srca, zaštititi od zla i njegov dom sačuvati od nesreće.

Bonus video:

Komentari (0)

Loading