KOSMET U DEFICITU SA MEDICINSKIM OSOBLJEM: Za 7 meseci KiM napustilo 400 sestara, ALARMANTNO JE!

Autor: Republika

Vesti

22.08.2022

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog novonastale situacije, ali i loših uslova na poslu, sve je više medicinskih sestara koje napuštaju svoja radna mesta.

KOSMET U DEFICITU SA MEDICINSKIM OSOBLJEM: Za 7 meseci KiM napustilo 400 sestara, ALARMANTNO JE!

Foto: Tanjug/AP

Od početka godine s Kosova i Metohije otišlo je oko 400 medicinskih sestara u potrazi za poslom što je dvostruko više nego u istom periodu prošle godine.

„Za pet godina neće biti medicinskih sestara, one odlaze svaki dan”, rekao je predsednik Komore medicinskih sestara Kosova Naser Rustemaj, navodeći da su niske plata i loši uslovi glavni razlozi njihovog odlaska.

Najviše zabrinjava to što su medicinske sestre s 20 godina staža danas prinuđene da napuštaju posao zbog dostojanstvenije plate, zbog loših uslova rada i noćnih dežurstava, prenosi Beta.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Medicinska sestra

Zdravstvenog osoblja, uglavnom medicinskih sestara, nedostaje i u Urgentnoj ambulanti Univerzitetskog kliničkog centra Kosova gde se u jednoj smeni obrađuje više od 300 slučajeva.

Naser Silja, direktor ove klinike, rekao je da je u poslednje dve godine odatle otišlo šest medicinskih sestara, a od 33 specijalista urgentne medicine njih 14 je otišlo van Kosova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading