VEČE NOKAUTA U JAGODINI: Prisustvovali Palma, Dačić i Harčenko!

Autor:

Vesti

21.08.2022

15:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred više od 5000 ljudi u sportskoj hali u Jagodini održano je veče profesionalnog boksa, kik boks i karatea.

VEČE NOKAUTA U JAGODINI: Prisustvovali Palma, Dačić i Harčenko!

Foto: Jedinstvena Srbija

Mečevima su, između ostalih, prisustvovali i Dragan Marković Palma, Ivica Dačić, amabasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko, kao i predsednik Kik boks saveza Srbije Miodrag Jotić.

U profi boksu u srednjoj kategoriji Aleksandar Konovalov je četiri puta nokautirao Čeha Vojteha Majera, koji inače bolje stoji na svetskoj profi listi od Konovalova.

Veljko Ražnatović je u kruzer kategoriji pet puta slao na pod iskusnog Finca Jana Forsmana.

Dušan Radović iz Palminih tigrova je u disciplini K1 nokautirao Amara Lugana iz Bosne i Hercegovine, tako da je večeras u Jagodni zaista bila veče nokauta.

Dragan Marković Palma, koji slovi za najboljeg svetskog promotera u kik boksu, uz Irca Roja Bejkera je rekao da je ova manifestacija u Jagodini u potpunosti uspela.

Zahvaljujem se svim takmičarima večeras, zahvaljujem se publici u Jagodini koja vrlo dobro zna šta je kvalitetan kik boks i boks, kao i Ivici Dačiću koji je došao da podrži naše sportiste i ruskom ambasadoru Aleksandar Bocan Harčenku, koji mi je rekao da prvi put uživo gleda kik boks. Ono što je takođe obeležilo veče je činjenica da nijednog zvižduka nije bilo prilikom intoniranja himne Bosne i Hercegovine i sportisti su još jednom pokazali da spajaju ljude i da su najbolji ambasadori. Aleksandar Konovalov je pokazao da mu je mesto na svetskim i evropskim prvenstvima u boksu - rekao je Marković.

Ivica Dačić je rekao da dolazi iz bokserskog kraja.

- Bokserski klub Topličanin iz Prokuplja je veliki klub u ovom sportu, svi se sećaju Fazlije Šaćirija i Ristića. Meni je večarašnji meč Konovalova i Čeha Majera ličio na finale Bokserskog prvenstva sveta 1974. u Beogradu BAPS, kada se naš Vujkov u finalu borio protiv čuvenog Kubanca Teofila Stivensona i celo vreme bežao po ringu da ne dođe u kontakt sa Stivensonom. Tako je i Majer večeras bežao od Konovalova - kazao je Dačić.

Aleksandar Konovalov, koji je u kik boksu osvojio sve što se osvojiti može najavio je i pohod na najveće evropske i svetske titule u boksu.

- Zahvaljujem se Draganu Markoviću Palmi koji je najzaslužniji za moju karijeru i želim da kažem da uz njegovu pomoć mogu i do svetskog trona u boksu - rekao je Aleksandar Konovalov. 

U ostalim mečevima:

Marta Vučić iz Palminih tigrovi je sa 3:0 pobedila Slobodanku Jovanović iz kragujevačkog Radničkog

Pavle Milosavljević iz Palminih tigrova je sa 2.1 pobedio Dejana Bursaća iz Sparte iz Temerina

Bogdan Dvizac iz temerinske Sparte je sa 3:0 pobedio Danijela Petrovića

U apsolutnoj kategoriji u karateu Nemanja Ivanović iz karate kluba Haiken iz Jagodine pobedio je Nikolu Radosavljevića iz Beograda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading