RHMZ IZDAO HITNO UPOZORENJE! Srbiji se sprema POTOP, jedna stvar posebno ZABRINJAVA!

Autor: Republika

Vesti

21.08.2022

08:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Duvaće slab i umeren, zapadni i severozapadni vetar.

RHMZ IZDAO HITNO UPOZORENJE! Srbiji se sprema POTOP, jedna stvar posebno ZABRINJAVA!

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je i ovog jutra hitno upozorenje na nepovoljne vremenske prilike u Srbiji.

- Na područu Bačke i Srema sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Mestimično se očekuju i obilnije padavine sa količinom od 20 do 40mm, lokalno i više, za kratak vremenski period - navodi se u saopštenju koje je na snazi do 10.40 sati.

Inače, ta količina kiše obično je mesečni prosek padavina za pojedine mesece, recimo, jul. Što se tiče avgusta, u pitanju je skoro duplo veća količna padavina u odnosu na ceo mesec.

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno i svežije, sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom i najvišom dnevnom temperaturom od 23 do 27 stepeni Celzijusa.

Republika

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Padavine

Najniža dnevna temperatura iznosiće od 16 do 20 stepeni.

I u Beogradu pretežno oblačno i svežije, povremeno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura oko 19, a najviša dnevna oko 25 stepeni.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do nedelje - 28. avgusta, tokom celog perioda biće promenljivo oblačno i svežije sa čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavina.

Od petka suvo i toplije, maksimalna temperatura u većini mesta od 25 do 30 stepeni, saopštio je RHMZ.

Republika

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Suvo i toplije od petka

Vlažnost vazduha na maksimumu

Iako je trenutna temperatura vazduha oko 20 stepeni, vlažnost vazduha je gotovo u celoj Srbiji na 100 odsto ili veoma blizu tog postotka što dodatno otežava funkcionisanje i subjektivni doživljaj.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading