FONDACIJA HUMANA SRCA: Mala dela za velike osmehe!

Autor:

Vesti

19.08.2022

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osnivač i upravitelj fondacije Danijela Vasilijević i izvršni direktor Nikolina Đujić su imale viziju da posle višegodišnjeg rada u javnom sektoru i služeći građanima Republike Srbije na jedan posredan način, taj rad kroz proaktivnije humanitarno delovanje učine vidljivijim i direktnijim.

FONDACIJA HUMANA SRCA: Mala dela za velike osmehe!

Foto: Humana srca

Fondacija

Fondacija Humana srca je osnovana u aprilu 2022. godine, sa sedištem u Beogradu. 
Osnivač i upravitelj fondacije Danijela Vasilijević i izvršni direktor Nikolina Đujić su imale viziju da posle višegodišnjeg rada u javnom sektoru i služeći građanima Republike Srbije na jedan posredan način, taj rad kroz proaktivnije humanitarno delovanje učine vidljivijim i direktnijim.

Imajući u vidu da su obe trostruke mame, odluka o ciljnoj gupi, koju čine deca i omladina je bila prirodna, pa tako i želja da svojim radom pomognu u kreiranju srećnog detinjstva za svu decu u Srbiji.

Opšti cilj Fondacije jeste promovisanje, zaštita i unapređenje humanitarnih aktivnosti, kroz pružanje svih vidova pomoći ugroženim kategorijama društva, pogotovo deci i mladima.

Misija Fondacije je da sprovođenjem svojih projektnih aktivnosti poboljša kvalitet života ljudi iz ugroženih i ranjivih kategorija društva. Naš rad se ne zasniva samo na pružanju finansijske i materijalne pomoći, već i na obezbeđivanju znanja i veština, koje će doprineti kvalitetu života ljudi, posebno najmlađih i na taj način obezbediti održivost i dugoročnost jednom sprovedenih projekata, a kroz realizaciju posebnih ciljeva Fondacije umerenih na ove kategorije društva, kao i očuvanje tradicionalnih vrednosti.

Foto: Humana srca

Direktorka fondacije (levo)

Projekat „Poželi želju“

Prvi, veliki samostalni projekat fondacije je projekat „Poželi želju“. Cilj projekta je da se deci i mladima koji žive u slabije razvijenim opštinama Republike Srbije ispune novogodišnje želje. Imajući u vidu ograničene finansijske mogućnosti stanovništva koje živi u ruralnim i slabije razvijenim sredinama, došli smo na ideju da realizujemo projekat kojim ćemo ispuniti želje i obradovati naše najmlađe sugrađane i na taj način doprineti unapređenju kvaliteta njihovog života.

Ciljna grupa projekta, u 2022. godini su deca i mladi koji žive na teritoriji opština Varvarin, Blace i Bela Crkva. 

Na trgovima opština biće postavljene kućice želja u koje će deca, učenici osnovnih škola, od 1. do 8. razreda ubacivati svoje želje. Kućice će biti na trgovima opština postavljene mesec dana. Želje će biti napisane u vidu literalnog sastava na specijalno kreiranim obrascima, na temu „Moja novogodišnja želja“.  Deca i roditelji/zakonski staratelji će u obrasce unositi i druge lične podatke, neophodne za realizaciju želja.

Nakon mesec dana, kućice će biti cklonjene i formiraće se komisija, koju će činiti predstavnici Fondacije i opštine. Komisija će odabrati želje koje će biti ispunjene, a u skladu sa: najlepšim opisom želje, ostvarivošću želje i prikupljenim sredstvima. Deca, čije želje budu izabrane će o istom biti obaveštene preko svojih roditelja/zakonskih staratelja. Ispunjavanje želja planirano je za period novogodišnjih i božićnih praznika 2023. godine.

OTVORENA PRVA FAZA PROJEKTA

Danas, 19.08.2022. godine, na Međunarodni dan humanosti, otvarena je prva faza projekta Poželi želju u opštini Blace. 

Osnivač i upravitelj Fondacije Danijela Vasilijević i Biljana Barošević, pomoćnik ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, su nakon zajedničkog druženja sa direktorkom osnovne škole „Stojan Novaković“ Blace, Marijom Ćurčić i učenicima škole, prošetali do trga i svečano otvorili kućicu želja, ubacivanjem novogodišnjih želja. 

Danijela Vasilijević je istakla da joj je izuzetna čast da na današnji dan, Međunarodni dan humanosti i veliki praznik Preobražnje otvori ovaj projekat, koji je značajan ne samo sa ovu opštinu i okrug, nego i za celu Srbiju, jer humana dela i ideje ne treba da imaju granice. Pozvala je svu decu u opštini Blace, da se u što većem broju odazovu i učestvuju u projektu i zahvalila se Min.rada i Min.privrede na podršci. 

Nakon toga, građanima i deci se obratila i Ministarka privrede, gospođa Anđelka Atanasković i poželela puno uspeha u realizaciji želja dece opštine Blace.

Nakon toga, svečano su otvoreni Dani šljive 2022. u Blacu, a mi možemo samo deci da poželimo da im se želje ostvare u što većem broju i da pozovemo sve privrednike i ljude dobre volje da u što većem broju učestvuju i učine Mala dela za velike osmehe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading