JECAJI U KUĆI OLIVERA IVANOVIĆA: Mali Bogdan više od tri godine bio bez oca, A SADA GA ZAUVEK IZGUBIO

Autor:

Vesti

16.01.2018

13:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tri i po godine mali Bogdan Ivanović je bio bez oca, a posle malo radosti sa njim na slobodi, uz zvuke četiri pucnja zauvek ga izgubio... Lider Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Oliver Ivanović ubijen je u pucnjavi koja se jutros oko 8.15 časova dogodila u Kosovskoj Mitrovici.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Oliver Ivanović

Ivanović je bio uhapšen u okviru politički montiranog procesa zbog navodnog ratnog zločina nad civilnim stanovništvom na KiM. Taj proces bio je iskreno podržavan od strane zapadnih sila koje su i donele zlo i na ove prostore, priznale nezavisnost Kosova i odale priznanje teroristima iz OVK i ljudima koji i trenutno kriminalno vladaju južnom srpskom pokrajinom.

Od njih, i zapadnjaka i kosovskih klanova, verovatno i treba početi istragu o nalagodavcima ubistva Oilvera Ivanovića, ali teško da će u sistemu "kadija te tuži, kadija ti sudi" doći do prave istrage - tek - jedan od vođa Srba s Kosova od januara 2014. do aprila 2017. bio je u pritvoru u zatvoru u Kosovskoj Mitrovici, kada je pušten da se brani sa slobode.

Bio je to strahotan period za Ivanovićevu porodicu, a njegova supruga Milena u medijima je, uz jecaje, govorila kako mali Bogdan svaki dan pita za tatu.

- Posle tri godine mučenja i torture ne znamo šta može da se desi, ali ja se nadam da će sve ovo uskoro da se završi. Mislim da je slučaj Olivera Ivanovića jedini u zemlji koji je ujedinio vlast i opoziciju, nevladin sektor, celokupnu javnost. Podrška se nastavlja, u kontaktu sam sa svim ljudima koji nešto mogu da urade, koji svakodnevno, na nivou koji je dozvoljen, mogu da pomenu Olivera, da razgovaraju o njemu, da pokušaju da nešto promene. Kada vam se desi ovolika nepravda, podrška je zaista važna, kako od onih ljudi koji mogu da pomognu, koji su iz vlasti, tako i svih ostalih koji su neverovatan izvor energije, prvenstveno za Olivera, a onda i za sve nas koji smo se našli u ovoj situaciji - govorila je Milena.

Brat strahovao za njegov život

Da će nešto loše da se desi, upozoravao je i Oliverov brat, Miroslav, koji je 2014. godine rekao da zbog hajke u prištinskim medijima u kojima Olivera optužuju za zločine, atmosfere koja se napravila i okruženja strahuje da njegov brat nije bezbedan i da mu život može biti ugrožen.

Tada je porodica predala i pismo Aleksandru Vučiću u kome traže da Vlada Srbije garantuje da Oliver Ivanović nece bežati i da će se, ukoliko ga puste da se brani sa slobode, u svakom trenutku odazvati pozivu suda.

Kako je navela, Oliver je bio politički zatvorenik.

- On je poslužio kao pandan Specijalnom sudu tokom hapšenja Dreničke grupe, jer je Oliver jedan od najviđenijih političara na Kosovu - nažalost, samo je on mogao da parira svemu tome. Trenutna situacija na Kosovu i Metohiji nije ni malo dobra. 

Ipak, Milena nije gubila nadu. Kako je istakla, porodica je izabrala da se bori zajedno.

- Često imam običaj da kažem da će ljubav pobediti sve i apsolutno stojim iza toga. Bogdan je pametan dečak, on je pola života bez svog tate, sada ima pet godina, a imao je dve kada je Oliver uhapšen. On je velika snaga svom tati, ponedeljkom i četvrtkom idemo u posete. On se sa tatom druži, pokušavamo da mu prikažemo neku drugu sliku, od one koja zapravo jeste. Zna da je njegov tata nepravedno zatočen, svakog dana pita kad će tata izaći, tada pričamo neku drugu priču, zajedno ga čekamo, odlazimo kod njega i razmenjujemo pozitivnu energiju, nadamo se da će na kraju ljubav pobediti sve - pričala je tada Milena Ivanović...

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
ivana

16.01.2018 15:18

Velika tuga. Reci saucesca porodici, blede su kolika je u dusi tuga.