EPILOG PRIČE O DOSTAVLJAČU KOJI JE UZNEMIRAVAO DEVOJKU SMS PORUKAMA: Oglasio se i Wolt posle incidenta

Autor:

Vesti

10.08.2022

15:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brza reakcija kompanije za dostavu hrane

EPILOG PRIČE O DOSTAVLJAČU KOJI JE UZNEMIRAVAO DEVOJKU SMS PORUKAMA: Oglasio se i Wolt posle incidenta

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Nedavno su se na društvenim mrežama pojavile poruke koje je korisnica Wolta dobila od jednog od njihovih dostavljača.

On ju je u prvoj poruci pitao "kakva joj je bila hrana" i predstavio se kao dostavljač, a dan kasnije joj se ponovo javio i "zahvalio joj se jer je zbog nje dobio otkaz".

 

 

Kompanija Wolt je za Republiku prokomentarisala taj incident.

Postali smo svesni situacije juče popodne kada nas je korisnica kontaktirala zabrinuta da je dostavljač koristio njene lične podatke nakon dostave.

- Partnerima dostavljačima je omogućeno kontaktiranje korisnika samo u trenutku dostave, za šta su korisnici dali saglasnost prilikom registracije na Platformu - poručuju oni.

Dodaju da "su o situaciji odmah obavestili partnersku kompaniju u kojoj je zaposlen pomenuti dostavljač, nakon čega je kompanija odlučila da prekine radni odnos s njim jer je korišćenje podataka korisnika u neposlovne svrhe direktno kršenje ugovora".

Zaštita podataka je nešto što mi u Woltu, kao i naša partnerska kompanija za dostavljače, shvatamo veoma ozbiljno. U svim potpisanim ugovorima koje imamo sa partnerima i sopstvenim zaposlenima jasno je navedeno da oni ni pod kojim okolnostima ne smeju da otkrivaju, koriste ili zloupotrebljavaju informacije u vezi sa isporukama, porudžbinama ili korisnicima Platforme u bilo koju svrhu, osim za usluge dostave - zaključuju iz Wolta i dodaju da "najiskrenije žale što je došlo do ove situacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading