JESTE LI PROBALI SOMA NA RAŽNJU?! Momci ulovili kapitalca od 17 kg u Dunavu i spremili ga na neobičan način: Jedva su kosti ostale! (FOTO)

Autor:

Vesti

01.08.2022

13:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa momaka sa vikend naselja u Bogojevu upecala je ogromnog soma, pa ga spremili na način koji vam, verovatno, nikada ne bi pao na pamet.

JESTE LI PROBALI SOMA NA RAŽNJU?! Momci ulovili kapitalca od 17 kg u Dunavu i spremili ga na neobičan način: Jedva su kosti ostale! (FOTO)

Foto: Ustupljene fotografije/Ekipa sa vikend naselja u Bogojevu

U narodu je poznato da se somovi nazivaju rečnom svinjom, što je verovatno ljubiteljima pecanja sa vikend naselja u Bogojevu poslužila da smisle način kako da pripreme kapitalca od 17 kilograma kojeg su ulovili u Dunavu.

- Som je dunavski, uhvaćen na durduboka dan ranije - rekao nam je Dejan, jedan član ekipe i podelio sa ekipom Republike tajnu dobrog ukusa ovog delikatesa:

- Pre stavljanja na ražanj, oguljena mu je koža i dobro je usoljen. Pečen je na ćumuru oko sat vremena. U toku pečenja je premazivan mešavinom ulja, piva, limunovog soka i peršunovog lista.-

Dejan je rekao i da ne može da nam opiše ukus i da specijalitet, ipak, mora da se proba.

- Verujte da su jedva kosti ostale! U planu nam je, ukoliko bude sličnih ulova, da ponovimo - rekao je i obećao da će nas sledeći put ugostiti da isprobamo njihov recept.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading