RATKO MLADIĆ JE JOŠ UVEK LOŠE! Oglasio se sin Darko: Otežano se kreće, zabrinuti smo!

Autor:

Vesti

31.07.2022

15:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zdravstveno stanje generala Ratka Mladića je i dalje loše rekao je negov sin Darko Mladić.

RATKO MLADIĆ JE JOŠ UVEK LOŠE! Oglasio se sin Darko: Otežano se kreće, zabrinuti smo!

Foto: Tanjug/AP

Porodica je jako zabrinuta i činimo sve da mu pomognemo. I dalje se otežano kreće i nije mu dobro. Njegovo zdravstveno stanje i dalje je loše – rekao  je generalov sin za Novosti, ne želeći da navodi više detalja.

Bivši komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić osuđen je u junu 2021.i trenutno se nalazi u pritvoru u Hagu.

Podsećamo da Mladić već godina kuburi sa zdravlje. Operisao je benigni tumor na debelom crevu. Iako je operacija dobro urađena, on je i pre i posle nje mesecima imao lošu krvnu sliku. Gvožđe mu je strahovito opalo. Nakon reakcija i pismenih upozorenja njegovih branilaca, na kraju je dobio neophodne transfuzije krvi.

Osim ovoga, Mladića muči i visok pritisak i za to već godinama prima terapiju.

Poslednjih godina se i slabije kreće, jer brzo malaksa. 

Inače, u pritvoru je proteklih godina pregurao nekoliko blažih moždanih udara, koji su ostavili promene na njegovom mozgu, a što su utvrdili srpski lekari pregledajući naknadno dostavljene snimke, alalize i pojedine lekarske izveštaje. Takođe, tamo je preživeo i jedan infarkt.

Mladićeva porodica je svojevremeno izrazila i zabrinutost da se on u Hagu ne leči adekvatnom terapijom.

Šećer mu je stalno visok. Ne znamo da li mu daju terapiju, a ne zna ni on. Ništa mu ne govore. Samo mu donesu u kesici lekove da popije, a on ne zna ni koji su ni za šta su. Uglavnom, šećer mu ne spada. Imamo vrlo šture informacije, jer nam i dalje ne dostavljaju njegove nalaze i lekarske izveštaje. On je tražio da se sva ta medicinska dokumentacija pošalje meni i advokatskom timu, ali ništa još nismo dobili - pričao je ranije sin Darko.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading