ČIST VAZDUH - ČISTA POBEDA: Kompanija Meridian i Ministarstvo "zaokružili" fantastičnu ekološku akciju izložbom na Kalemegdanu!

Autor: Republika

Vesti

28.07.2022

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa Kalemegdanske tvrđave, naše najveće kulturno - istorijske celine i mesta najlepšeg vidika na ušće Save u Dunav, Beograđani će u narednih deset dana moći da vide rezultate uvodne faze velikog projekta pošumljavanja Srbije u organizaciji kompanije Meridianbet i Ministarstva zaštite životne sredine.

ČIST VAZDUH - ČISTA POBEDA: Kompanija Meridian i Ministarstvo "zaokružili" fantastičnu ekološku akciju izložbom na Kalemegdanu!

Foto: Meridian

Pod krovnim nazivom "Čist vazduh - čista pobeda" stanovnici prestonice će se na sedam panela na najvećem gradskom šetalištu informisati o dosadašnjem toku akcije, koja je u prvih pet gradova Srbije - Novom Sadu, Kikindi, Bačkoj Palanci, Subotici i Beloj Crkvi donela nove drvorede, čistiji vazduh, oplemenjenu estetiku gradske celine i oaze bez gradske buke.

Svečanosti postavljanja informativnih tabli, pored menadžmenta kompanije Meridianbet, prisustvovali su i Sara Pavkov, specijalna savetnica u Ministarstvu životne sredine, Andrijana Čapko, v.d. zamenika načelnika Gradske uprave za zaštitu životne sredine, kao i Nadežda Ganić, pomoćnik predsednika opštine Bačka Palanka zadužena za pitanja životne sredine.

Podsetimo, velika ekološka akcija započeta je u martu ove godine.

Prva lokalna samouprava koja je bila deo velikog ekološkog projekta bila je opština Bela Crkva, kojoj je kompanija Meridian donirala 133 sadnice lipe. Zatim, opština Kikinda je zasadila 133 sadnice crvenolisne šljive i kelreuterije, da bi u Bačku Palanku stiglo 200 sadnica lipe i javora.

Izletište Dudova šuma u Subotici postalo je bogatije za 125 sadnica različitih vrsta zimzelenih i listopadnih drveća, a novosadski Bulevar Evrope oplemenjen je zasađivanjem drvoreda od preko 60 sadnica likvidambara.

- Zajednička ekološka akcija Ministarstva i kompanije Meridian je u samo nekoliko meseci već ozelenila pet gradova – Kikindu, Bačku Palanku, Belu Crkvu, Suboticu i Novi Sad. Posebna nam je čast što je i resorno ministarstvo prepoznalo i podržalo ovaj izuzetno značajan ekološki projekat. U svih pet gradova, sadnice već sada doprinose povećanju udela zelenih javnih površina, smanjuju nivo buke i zagađenja i pozitivno utiču na kvalitet života i javnog zdravlja. Od danas i stanovnici glavnog grada mogu da se upoznaju sa velikom akcijom koju kompanija Meridian sprovodi, a koja će u narednim sedmicama početi i u prestonici - izjavio je Vuk Dinčić, direktor kompanije Meridian.

Sve to zaokruženo je postavkom na Kalemegdanu, koja će nas podsećati na veliku akciju Meridiana i Ministarstva.

- Na jednoj od najvećih turističkih atrakcija Beograda, u narednih deset dana svi stanovnici glavnog grada moći će da vide dosadašnje rezultate velikog Meridianovog ekološkog projekta u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine. Meridianbet, kao jedina betting kompanija u čitavom regionu koja je pokrenula poseban ekološki program, i u narednom periodu će ozelenjivati Srbiju - istakao je Damjan Stamenković, šef marketinga ove kompanije.

Veliki ekološki projekat trajaće naredne tri godine, a pored aktivne sadnje drveća, predviđenaje i donacija značajnih sredstava lokalnim samoupravama za potrebe planskog uređenja zemljišta i terena na kojima će biti formirane buduće „fabrike kiseonika ”, a u planu su i druge eko akcije koje će doprineti zaštiti životne sredine i podizanju svesti o najznačajnijim ekološkim problemima u zemlji.

Meridian Eco Donacije - Milion stabala za Srbiju

Kompanija Meridian je nedavno pokrenula i program direktnih donacija za projekte iz ekološkog programa (Meridian Eco) - za sve korisnike (igrače) kreirana je posebna opcija na sajtu meridianbet.rs koja nosi naziv "Donacije", gde je moguće izvršiti individualne donacije za projekte čišćenja reka, jezera, vazduha, donacije novih sadnica, što će sve zajedno uticati na kvalitet života i javnog zdravlja u celoj Srbiji.

Republika

Foto: Meridian

 

Time je Meridian jedina kompanija iz industrije igara na sreću koja je u društveno odgovorne projekte neposredno uključila i svoje korisnike.

Zelena agenda

Serija društveno odgovornih projekata i aktivnosti Meridiana više od dve godine ne zaustavljaju se niti jednog jedinog dana, kako u Srbiji tako i u više od 30 zahtevnih tržišta EU i sveta u kojima kompanija posluje.

Veliki projekat pošumljavanja Srbije deo je Meridianove kompanijske "zelene agende", koja još od 2020. na svim uplatnim mestima u Srbiji i regionu koristi najsavremenije prečišćivače vazduha, konstruisane u skladu sa Direktivom EU 125/2009 o uslovima kvaliteta vazduha u zatvorenim prostorijama i najvišem eko-standardu na celom kontinentu - CEN 14511.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading