JEZIVO ISKUSTVO U AKVA PARKU U SRBIJI: Deca se kupala u bazenu, pa počela da se guše

Autor:

Vesti

26.07.2022

08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Dve porodice sa četvoro male dece doživelo je vrlo neprijatno iskustvo kada su protekle subote posetili akva-park "Petrolend" u Bačkom Petrovcu. Svi su doživeli veoma burnu iritaciju hlorom, a zbog dece su morali i u Hitnu pomoć.

JEZIVO ISKUSTVO U AKVA PARKU U SRBIJI: Deca se kupala u bazenu, pa počela da se guše

Foto: pixabay.com

Postoji sumnja da je broj obolelih daleko veći, a Novosađanin kaže da je barem 20 dece tog dana na bazenima imalo iste simptome.

Novosađanin Dejan Ložnjaković otišao je u subotu na bazene u Bačkom Petrovcu sa suprugom, dvoje dece od dve i pet godina i sa prijateljima iz Užica i njihovo dvoje dece od tri i pet godina. Dobra ideja da vreo letnji dan provedu u akva-parku ispostavila se kao vrlo loša.

- Deca su se kupala i igrala nekih dva sata kada su počeli, sve četvoro, da se žale na bol u očima, počeli su intenzivno da kašlju i žale se na bol u stomaku. Malo su odmorili, čekali smo da vidimo kako će se stvari odvijati, ali posle nekog vremena bol u očima je bio najveći problem i odlučili smo da krenemo kući. Tamo je barem dvadesetoro dece imalo iste simptome. Po dolasku kući i posle tuširanja, problemi su se pogoršavali - ispričao je dejan za portal novisad.com.

Kaže, mislili su da je alergijska reakcija, pa su u apoteci kupili antialergijski sirup. To je pomoglo u početku, ali su deca u večernjim satima počela još jače da kašlju, pa su se i gušila. Zbog toga su pomoć potražili u Hitnoj pomoći gde je konstatovana iritacija hlorom i laringitis.

- Primili su injekcije steroida da bi im se otvorili disajni putevi. Danas su malo bolje, ali je kašalj i dalje prisutan. Iste simptome imali smo i mi odrasli - rekao nam je Dejan.

Odmah je pisao "Petrolendu", ali mu na mejl nisu odgovorili, a komentare na njihovoj stranici na Fejsbuku su obrisali. O situaciji u kojoj su se našli pisao je i u Fejsbuk grupi "Tate Novosađani". Ubrzo je nekoliko roditelja ostavilo komentare sa sličnim iskustvom. Svi su navodili da su im deca imala gušenje , svrab, crvenilo i peckanje očiju.

Nekoliko članova ove grupe je, takođe, napisalo da su cele porodice ili deca imali iste simptome, dok je Sretan naveo da su na ovim popularnim bazenima bili u sredu kada se njegov mlađi sin osuo, njega su i posle nekoliko dana pekle oči, a stariji sin nije imao nikakvih simptoma.

Našao je i u drugim grupama slična iskustva.

Petrolend: Bezbednost posetilaca prioritet

U akva-parku "Petrolend" ističu da im je bezbednost i zdravlje posetilaca prioritet, ali da o Dejanovom iskustvu ne žele da pričaju dok ne utvrde činjenice.

- U vezi sa Vašim zahtevom obaveštavamo Vas ovim putem da nismo u mogućnosti da Vam damo bilo kakvu izjavu, a imajući u vidu da trenutno radimo na prikupljanju svih potrebnih informacija i utvrđivanju činjenica u vezi sa navedenim događajem. Aqua Park Petroland, u skladu sa svojom poslovnom politikom, svakodnevno preduzima sve potrebne higijensko-tehničke mere predviđene važećim propisima, a bezbednost i zdravlje posetilaca predstavljaju prioritet u našem poslovanju - navodi se u odgovoru Akva parka Petrolend.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading