MA, DA LI JE REALNO?! ZA 16 M2 U ŽARKOVU ČAK 220 EVRA: Navala Rusa i Ukrajinaca podigla cene u nebesa!

Autor:

Vesti

25.07.2022

08:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za iznajmljivanje stana od 16 kvadrata u Žarkovu koji ima dve fotelje, malo kupatilo, i mini-stočić moraćete mesečno da date 220 evra. Ako ste poludeli, naravno...

MA, DA LI JE REALNO?! ZA 16 M2 U ŽARKOVU ČAK 220 EVRA: Navala Rusa i Ukrajinaca podigla cene u nebesa!

Foto: Pixabay, halooglasi

Oglas za pomenuti stan, koji se samo uz krajnju dobru volju može nazvati garsonjerom, nekoliko dana je pravi hit na društvenim mrežama.

Ipak, nije jedini, s obzirom na to da su cene najma stanova u Beogradu (ali i drugim gradovima) toliko skočile da se za nekadašnju prosečnu kiriju od 150-200 evra malo šta može naći.

VIŠE RAZLOGA

Razloga je više, ali jedan od glavnih je svakako dolazak velikog broja Rusa i Ukrajinaca u Srbiju.

- Oni ne pitaju za cenu. Uzimaju obične, skromne stanove i plaćaju 500, 600, 700 i više evra mesecima unapred - kaže za Srpski telegraf vlasnik jedne beogradske agencije koja se bavi nekretninama.

I dok vlasnici stanova trljaju ruke, studenti i drugi koji traže stanove u većim gradovima hvataju se za glavu.

- Starija ćerka mi je već dve godine u Beogradu. Živi s dve cimerke i stan na Voždovcu plaćaju 200 evra. Sad i mlađa treba da pređe u Beograd da studira, ali kad smo probali da joj nađemo stan, nismo mogli da nađemo ništa ispod 350-400 evra. Na kraju, uzela je sobu u Železniku za 110 evra mesečno. Strašno - ispričala nam je Milena Vidojković iz Knjaževca, majka dve ćerke studentkinje.

MORA I DEPOZIT

Da se mi sada vratimo stanu od 16 kvadrata u Žarkovu. Ono što je posebno zanimljivo u oglasu jeste to što se stan nudi za dva studenta. Po osam kvadrata svakom, možda i nije tako loše za 220 evra...

No, to nije sve, da biste ušli u ovaj stan(čić) morate ostaviti depozit, kao i da agenciji platite proviziju od 50%, unapred, naravno. Unapred ćete još dati i kiriju za jedan mesec.

Stan može, veš mašina ne može

Još jedan oglas, ovog puta za stan na Karaburmi, hit je na mrežama. U oglasu, naime, piše da nema mogućnosti za veš-mašinu. Što znači da ćete morati da izdvojite pozamašnu svotu novca, a da zauzvrat dobijete stambeni prostor bez osnovnih uslova za život.

Stan je, inače, površine 23 kvadrata, s nameštajem iz prošlog veka, koji ima dve fotelje, ali to nije bitno, bitno je da odvojite 150 evra za mesečni zakup. Pri ulasku morate položiti depozit u visini mesečnog najma, što će vas pri useljenju koštati 300 evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading