ĐE JE NICA, ĐE JE KAN KAD SU SKUPLJI I BUDVA I ČANJ! Crnogorci podigli cene od kojih uši otpadaju - derikože suncobran i ležaljke naplaćuju i do 250 EVRA

Autor:

Vesti

19.07.2022

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi turisti koji su se odlučili da odu na more u Crnu Goru ovih dana se (s pravom) pitaju gde se zapravo nalaze: u Budvi, Čanju, Sutomoru ili u Nici, Monte Karlu, Kanu... Cene su takve da razlike suštinski i nema.

ĐE JE NICA, ĐE JE KAN KAD SU SKUPLJI I BUDVA I ČANJ! Crnogorci podigli cene od kojih uši otpadaju - derikože suncobran i ležaljke naplaćuju i do 250 EVRA

Foto: ST/V.Lukić

A rezultat su, naravno, puste plaže, restorani i kafići. Zvanična statistika beleži znatan pad broja gostiju, kako u privatnim tako i u hotelskim smeštajnim kapacitetima. Reakcija je pristigla i od crnogorskog premijera Dritana Abazovića.

- Cene na primorju su kao na Azurnoj obali, to Crna Gora dosad nikada nije videla - kazao je predsednik crnogorske vlade.

Da postoji više faktora zbog čega je sezona u Crnoj Gori loša, objašnjava za Srpski telegraf predsednik opštine Budva Marko Bato Carević.

Republika

Foto: ST/V.Lukić

Prazni restorani u Crnoj Gori

- Što se tiče Budve, u njoj ima prostora za svačiji džep, tako da su tekstovi u pojedinim medijima malo preterani. S druge strane, ako govorimo o smanjenom broju turista, to je evidentno, ali tu postoji više faktora, jedan od njih je amaterski pristup nacionalne turističke organizacije, koja promociju Crnogorskog primorja nije, prema mom mišljenju, odradila kako treba. S druge strane, tu su i uticaji brojnih agencija koje su turiste odvlačile na neke druge destinacije da bi ostvarile veći profit. Jedan od faktora svakako su i sankcije koje su uvedene pojedinim zemljama, te turisti iz tih država ove godine ne letuju u Crnoj Gori, što je ogroman gubitak. Posebno je poražavajuća činjenica da ove godine imamo najmanji broj turista iz Srbije i Republike Srpske, što dosad nije bio slučaj - istakao je Carević.

Jovan Vučurović, narodni poslanik i član Demokratskog fronta, kaže da je još rano procenjivati sezonu, ali da je evidentno da trenutna situacija nije u skladu s onim što se očekivalo.

Republika

Foto: ST/V.Lukić

Ležaljke čekaju svoje goste kojih verovatno neće ni biti

- Postoji mnogo razloga zbog kojih sezona nije baš najbolja, od rata u Ukrajini do teške ekonomske krize, ali moramo priznati i da su cene usluga na primorju previsoke i ne prate stanje krize - ističe Vučurović.

Vladislav Dajković, predsednik Slobodne Crne Gore, razlog za manji broj gostiju vidi u odricanju od turista iz Rusije:

- Oni, sve i da hoće, ne mogu da dođu u Crnu Goru zbog sankcija. Džaba su sad reakcije Dritana Abazovića i svih ostalih, kada je turistička sezona već propala. Naš budžet je doživeo takav udarac da ćemo se oporavljati verovatno kroz nova zaduženja.

Republika

Foto: ST/V.Lukić

Prazne plaže na primorju

Dva kreveta, ostrige i šampanjac za 1.000E

Dan na najskupljoj plaži na Crnogorskom primorju košta, verovali ili ne, 1.000 evra. Za tu cenu na Maloj plaži, koja danas pripada stambeno-hotelskom kompleksu "Dukljanski vrtovi", dobiju se dva kreveta, suncobran, činija sa voćem, tanjir ostriga, šampanjac, nekoliko flaša vode i pravo na korišćenje drvenog stola i par stolica. Za manje novca, na pomenutoj plaži, dobija se osnovni paket, po ceni od 250 evra, koliko koštaju dve ležaljke i suncobran, bez obaveze dodatnog trošenja na hranu i piće.

Republika

Foto: ST/V.Lukić

Cenovnik ugostiteljskog objekta u Budvi

NEKE OD CENA

dve ležaljke i suncobran

Budva 20-250

Herceg Novi 10-100

Ulcinj 5-25

* u evrima

plažni krevet

1. i 2. red 40

3. red 30

4. red 20

* u evrima, na prosečnoj plaži u Budvi

prosečne cene u kafeima i restoranima niže klase

pica od 9,5

paste od 11

riblji tanjir (kg) od 40

palačinke od 4,5

* u evrima

pića:

sokovi 3 evra

sokovi ceđeni 4,30 evra

voda flaširana 0,7 l od 2,5 evra

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Lula

19.07.2022 22:26

Oa ko voli i ima nek izvoli.još ako dobije crevnu infekciju,što je najčešce,onda super