LAŽOVSKI LEBOVSKI! IZMISLILI PRIČU DA LJUDE OTERAJU NA ULICU: Đilasov "guru" otpušta radnike I ZA TO KRIVI DRŽAVU!

Autor:

Vesti

06.07.2022

09:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Optužio državu da je kriva zbog ograničene cene hleba, te da zbog toga deli otkaza. Posle negodovanja tviteraša obrisao objavu.

LAŽOVSKI LEBOVSKI! IZMISLILI PRIČU DA LJUDE OTERAJU NA ULICU: Đilasov "guru" otpušta radnike I ZA TO KRIVI DRŽAVU!

Foto: Tanjug/L. Ilić/ST/N. Pančić

Dragan Đilas povezan sa vlasnikom pekare Lebovski

U prljavoj igri sve je dozvoljeno, pa i da se podlo laže! S oficijelnog sajta čuvenog lanca pekara "Lebovski" krajnje gnusno su okrivili državu da je zbog odredbe o ograničenju cene hleba 12 njihovih radnika ostalo na ulici?!

Vlasnike ovog lanca pekara Maju i Ljubišu Dišića mediji su ranijih godina povezivali sa Draganom Đilasom, liderom Stranke sloboda i pravda.

Dišić je u medija dobio nadimak Đilasov guru, a medijsku pažnju skrenuo na sebe i tokom koronavirusa, kada je pandemiju koristio kao izgovor da poziva na opozicione proteste protiv vlasti.

S optužbama i svaljivanjem krivice nastavio je, pa sada pokušava da na državu svali krivicu za otpuštanje radnika u svojoj pekari. 

- Danas smo zatvorili pekare u Bloku A i na Tošinom bunaru i od sutra imamo 10 ili 12 radnika manje. Ali ne brinite i dalje ćemo plaćati sve svoje obaveze i prodavati hleb po 46 dinara iako brašno plaćamo 55. Važno je da statistika dobro izgleda - stoji u objavi koja je potom obrisana jer baš i nisu naišli na pozitivne reakcije tviteraša. 

 

DVAPUT SLAGAO

Umesto da priznaju sopstvenu odgovornost u otpuštanju radnika, krivica se svaljuje na državu, koja je tu uredbu i donela, u prvom redu da bi zaštitila građane.

Međutim, da je reč o zloj nameri, govori i to da su slagali da hleb košta 46 dinara jer je od maja maksimalna cena 49 dinara, upravo zbog poskupljenja ulaznih inputa.

Za neupućene, ova uredba se odnosi samo na hleb sava, što znači da su pekari slobodni da ostale vrste hlebova i peciva prodaju po cenama koje samostalno formiraju, a svedoci smo da poskupljuju, maltene, na mesečnom nivou.

Vlasnik jednog drugog lanca pekara potvrđuje da im ne ide tako loše, kao što se priča.

- Ako ćemo iskreno, nije baš toliko loše koliko se žale. Verovatno je malim pekarama teže, ali mi veliki poslujemo. Pa nije ta uredba od juče, nego od vajkada. Bolje bi im bilo da su iznajmili prostor u nekom manje luksuznijem delu grada, pa ne bi morali da otpuštaju radnike - kaže naš sagovornik koji zbog konkurencije nije želeo da mu pominjemo ime.

PODZEMNI KONTEJNERI

Veoma je zanimljivo ko stoji iza pekara "Lebovski" i pomenutog Tviter naloga. Proverom u APR, došli smo do podatka da je vlasnik ovih pekara Maja Dišić, bivša direktorka jedne poznate marketinške agencije, međutim, mnogo interesantnije je da je pomenuta supruga Ljubiše Dišića, za koga su mediji pisali da je bio blizak saradnik Dragana Đilasa u vreme dok je on bio gradonačelnik Beograda.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

Dragan Đilas

Navodno, Đilas je mnoge odluke donosio upravo u konsultaciji s njim, kojeg su zbog toga jedno vreme čak zvali i Đilasov guru. Spominje se i da mu je upravo on završio posao s podzemnim kontejnerima, kojim je gradski budžet oštećen za milionske sume. Novac koji je tada zgrnuo Dišić je, tvrdili su upućeni, uložio u lanac pekara u Beogradu.

Politički analitičar Stevica Deđanski kaže da je došlo takvo vreme da je za sve kriva država.

- Ovde je očigledna namera. Izjava je diskutabilna, da ne kažem sramna. Dovoditi u pitanje nameru države da zaštiti široke narodne mase govori o njihovoj nezajažljivoj pobudi za zaradom. Svoju nesposobnost u poslu pravdaju nekakvim nametima države, pa ne može država baš za sve da bude kriva - kaže Deđanski.

Iz pekare "Lebovski" nam nisu odgovorili na pitanja koja smo im poslali. Na pitanja Srpskog telegrafa nije odgovorio ni Dragan Đilas.

Ismejali jasenovačke žrtve

Međutim, nije prvi put da oficijelni Tviter nalog "Lebovski" pekara služi za raspirivanje mržnje umesto za promociju proizvoda. Tako su se svojevremeno podsmevali stradanju srpskog naroda u Jasenovcu pošto je izašao film "Dara iz Jesenovca", govoreći da je film besmislen jer sve činjenice već znamo.

Pozivao na proteste zbog lokdauna

Ljubiša Dišić, kako su pisali mediji, svojevremeno je stajao i iza profila Zmaj od Kosmaja, odakle je, takođe, širio mržnju. Tako je na početku pandemije koronavirusa pozivao opoziciju da izvede građane na ulicu, a na epidemiologa Predraga Kona je udario s naloga firme, nazivajući ga smutljivcem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading