AKO STE PUŠAČ OVE VRUĆINE ĆE VAS UPROPASTITI: Koža će vam dobiti žuto-sivu boju, ovo se RASPADA U VAMA na visokim temperaturama

Autor:

Vesti

03.07.2022

06:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Primarijus dr Petar Borović savetuje kako da svoj organizam sačuvate i podignete imunitet tokom predstojećih dana kada temperatura u termometru ne spada ispod 30 stepeni.

AKO STE PUŠAČ OVE VRUĆINE ĆE VAS UPROPASTITI:  Koža će vam dobiti žuto-sivu boju, ovo se RASPADA U VAMA na visokim temperaturama

Foto: YouTube/Printscreen

Leto je idealno vreme da se organizam očisti i da sam sebi podigne imunitet. Ovo je period u kome je i najlakše doterati kilažu, jer ako osluškujemo svoj organizam, šta mu treba i čime želi da se hrani, unos teških, jako začinjenih ili ljutih obroka neće doći u obzir, ističe primarijus dr Petar Borović za Republiku.

- Prvo i najvažnije je unos što veće količine tečnosti. Strogo pre obroka, čaša vode pre doručka, ručka i večere je obavezna. Alkohol i kafa smetaju organizmu, povećavaju vrućinu i zato ih treba izbegavati. Što se tiče ishrane - lagana hrana, bazirana na voću, povrću i jogurtu. Posebno je bitan krastavac, jer snižava temperaturu - navodi Borović.

Republika

Foto: pixabay.com

Ilustracija

Ovaj stručnjak upozorava da je nikotin posebno štetan, i da ga i inače, a naročito u ovim danima treba što više izbegavati, kako navodi, koža pušača osetljivija je na opekotine.

- U duvanu se nalaze kancerogeni koji se izlučuju preko kože, zato ona dobija žuto-sivu boju, jer se nikotin raspada u koži i stradaju krvni sudovi. Koža pušača je tanja i suva, od 17 žena koje ostare pre vremena, u proseku 16 su pušači - napominje Borović.

Koža je najveći organ ljudskog organizma, sa višestrukom ulogom. Prilikom izlaganja suncu, napominje ovaj stručnjak, trebalo bi paziti koji deo tela sunčamo, što se posebno odnosi na žene.

- Grudima ne odgovara sunce. Međutim, genitalijama da, za ženu je to izuzetno prijatno, korisno i podiže imunitet genitalne regije. Naravno, to podrazumeva sunčanje bez odeće, na mestima namenjenim tome. Osim što je zdravo za genitalnu regiju, izuzetno je i prijatno - objašnjava Borović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading