DONACIJA TELEKOM SRBIJE: Prva solarna pametna klupa na Adi Ciganliji!

Autor:

Vesti

01.07.2022

16:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Reč je o urbanom mobilijaru koji koristi održive i obnovljive resurse i dodatni je doprinos očuvanju životne sredine.

DONACIJA TELEKOM SRBIJE: Prva solarna pametna klupa na Adi Ciganliji!

Foto: Telekom Srbija

Kompanija Telekom Srbija poklonila je solarnu pametnu klupu JP „Ada Ciganlija“, na kojoj će  brojni posetioci ove ekološke oaze Beograda moći besplatno da koriste mts Wi-Fi uslugu, da pune mobilne uređaje, kao i da dobiju informacije o vremenskoj prognozi, vlažnosti vazduha, vazdušnom pritisku, kvalitetu vazduha i nivou buke.

Klupa je postavljena na pešačkoj stazi Lake front, na krajnjem nizvodnom delu Savskog jezera, nasuprot panoramske platforme, sa pogledom na gejzir.

Foto: Telekom Srbija/ Siniša Dugonjić

 

Pametna klupa je svetski poznat proizvod srpske kompanije Strawberry energy.

Budući da je reč o urbanom mobilijaru koji koristi održive i obnovljive resurse, ova donacija predstavlja  dodatni doprinos kompanije Telekom Srbija ekološkom pristupu očuvanja prirodne sredine Ade Ciganlije i istovremeno je primer kako se savremene usluge i servisi mogu prilagoditi odgovornom odnosu prema prirodi koji je jedini način kreiranja bolje budućnosti za generacije koje dolaze.

Pored prirodnih bogatstava, Ada Ciganlija svojim posetiocima nudi više od 250 sportsko-rekreativnih i kulturno-zabavnih sadržaja, a pametna klupa koja se napaja solarnom energijom  biće još jedan moderan dodatak bogatim sadržajima.

Foto: Telekom Srbija/Siniša Dugonjić

 

Projekat postavljanja pametne klupe realizovan je u sklopu programa „Pokrećemo pokretače“, u okviru koga kompanije Telekom Srbija i Strawberry energy sarađuju više od decenije. 

Telekom Srbija je, kroz navedeni program, donirao pametne klupe i Gradu Novom Sadu, Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju u Leskovcu i Domu učenika srednjih škola „Milutin Milanković“ u Beogradu.

 

Komentari (0)

Loading