VATROGASCI IZ ZAJEČARA ODLIKOVANI! Lalić i Trifunović spasili dete iz šahta, predsednik im uručio zlatnu medalju za hrabrost!

Autor:

Vesti

28.06.2022

19:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vatrogasac Saša Lalić iz Zaječara, dobitnik zlatne medalje za hrabrost “Miloš Obilić”, istakao je da odlikovanje, koje je danas dobio povodom Vidovdana, predstavlja veliku čast.

VATROGASCI IZ ZAJEČARA ODLIKOVANI! Lalić i Trifunović spasili dete iz šahta, predsednik im uručio zlatnu medalju za hrabrost!

Foto: Tanjug/M.MILIVOJEVIĆ

Kako kaže, još veću čast predstavlja to što je baš na današnji dan – Vidovdan odlikovan zlatnom medaljom koja nosi naziv po mitskom junaku Milošu Obiliću kojeg svi znamo po kosovskom predanju i Boju na Kosovu 1389. godine.

- Kolega (Andrija Trifunović) i ja smo presrećni zbog toga što smo odlikovani baš ovim priznanjem - kazao je Lalić za Tanjug.

Foto: MUP Srbije

Saša Lalić

Podsetio se događaja koji je doveo do toga da više nego zasluženo budu odlikovani i ispričao da su kolega i on primetili gužvu dok su se vraćali sa posla.

- Zastali smo da vidimo o čemu se radi i videli da je dete upalo u šaht sa vodom. Otrčao sam do vozila, uzeo sajlu za vuču i kolega me je spustio u šaht i tako smo izvadili dete - priča Lalić.

Dodaje da je dete bilo bez svesti, modro u licu i da mu je vilica bila ukočena, a da su oni odmah instiktivno krenuli sa reanimacijom srca.

Foto: MUP Srbije

Andrija Trifunović

- Dete je posle nekoliko sekundi izbacilo vodu i počelo da diše. Posle dva minita došla je i Hitna pomoć i dalje su preuzeli dete na lečenje. Tada nismo bili svesni šta smo uradili, sada su se malo slegli utisci. Osećaj je veoma dobar, a najbitnije je da je to dete zdravo i da je bez ikakvih posledica - navodi Lalić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading