HRVATI FINANSIRALI ANTISRPSKU SERIJU: "Grand" platio veličanje ustaša!

Autor:

Vesti

10.01.2018

18:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvati finansiraju antisrpsku seriju! Grand kafa u vlasništvu hrvatske "Atlantik grupe" ponosni je sponzor serije "Senke nad Balkanom", u kojoj se hvali ustaštvo i veliča Ante Pavelić, osnivač zloglasne NDH.

RepublikaFoto: e-stock/K. CVIJOVIĆ
Grand finansira seriju u kojoj se veliča ratni zličinac

U seriji koja je od oktobra emitovana na prvom programu javnog servisa Srbi su prikazani kao negativci, dok se ustaše hvale. Protiv ovog ostvarenja glas su digli istoričari i filmski stručnjaci ocenjujući da su "Senke nad Balkanom" Dragana Bjelogrlića bazirane na izvrnutim istorijskim činjenicama.

Režiser Dragoslav Bokan tvrdi da je serija napravljenja s namerom da se naša istorija izvrgne ruglu.

- "Senke" nisu napravljene da objasne istoriju, već sa namerom da se Srbi prikažu iz današnje vizure probisveta, ratnih zločinaca, ubica, beskrupuloznih likova - ocenio je Bokan.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen/netfilm

S druge strane, Ante Pavelić, osnivač zloglasne NDH, po čijoj je naredbi ubijeno najmanje milion Srba, predstavljen je kao dobrica koga su pokvarili Srbi. Zbog toga i ne čudi što je baš hrvatska "Atlantik grupa" sponzor pomenutog ostvarenja, koje je pobudilo veliki interes javnosti.

Bokan: Serija napravljenja s namerom da se naša istorija izvrgne ruglu

Na pitanje koji je interes "Atlantik grupe" bio da finansira spornu seriju do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovor.

RepublikaFoto: Promo foto
Insert iz seri8je Senke nad Balkanom

Međutim, pokroviteljstvo za "Senke nad Balkanom" samo je jedno u nizu loših poteza hrvatske kompanije usmerenih protiv Srba. Podsetimo, Srpski telegraf je u više navrata pisao o podmetačinama proizvođača grand kafe, za koju je nezavisna laboratorija EU pokazala da obiluje olovom, kadmijumom, koliformom i enterobakterijama, kao i ešerihijom koli.

DISKRIMINACIJA

Zanimljivo je i da su svoj narod poštedeli otrovnih isparenja iz svojih pržionica, koje imaju u gotovo svim bivšim jugoslovenskim republikama osim u Crnoj Gori. Poseduju fabriku u Sloveniji, Makedoniji, Republici Srpskoj, a najveća je u Beogradu na Ledinama.

Ante Pavelić, koji je naredio ubistvo najmanje milion Srba, predstavljen kao dobrica koga su pokvarili Srbi

Zbog nesnosnih mirisa koje svakodnevno udišu iz fabrike grand kafe, našem listu u više navrata žalili su se stanovnici dela opštine Novi Beograd. Iako smo gotovo godinu dana apelovali da se ona izmesti u industrijsku zonu, čelnici fabrike do danas ništa nisu uradili tim povodom.

Poslednji gaf bilo je prekrajanje granica Srbije u nagradnoj igri "Aroma, prava ženska priča", u kojoj je Srbima sa Kosova bilo zabranjeno da učestvuju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading