SMEDEREVAC ODUŠEVIO HUMANIM GESTOM! Ponudio maturantima besplatnu vožnju na proslavu: Želja mi je da usrećim ljude! (VIDEO)

Autor:

Vesti

14.06.2022

10:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Petković (26) iz Smedereva postao je glavna tema na društvenim mrežama nakon samo jedne objave.

SMEDEREVAC ODUŠEVIO HUMANIM GESTOM! Ponudio maturantima besplatnu vožnju na proslavu: Želja mi je da usrećim ljude! (VIDEO)

Foto: Republika.rs

Naime, ovaj Smederevac ponudio je maturantima iz tog grada i okoline da ih, potpuno besplatno, prevozi na proslavu maturske večeri

- Kao i obično, mesec jun je rezervisan za male i velike maturante. Obzirom na ludački tempo kojim živimo, sve manje vremena imamo da druge učinimo srećnim, a našim velikim "igračkama" retko stižemo da se poigramo. Da spojimo lepo i korisno, ideja je da od 22. juna do 30. juna svako veče na maturu odvezem po jednog malog ili velikog maturanta - napisao je Petković u objavi.

- Vožnja je, naravno, potpuno besplatna - dodaje on.

Foto: Printscreen/Facebook

Objava Aleksandra Petkovića iz Smedereva

Ekipa portala Republika.rs pronašla je Aleksandra i sa njim popričala o njegovom humanom gestu.

Ideju je, kako sam kaže, dobio od prijatelja koji je prethodnih godina uradio potpuno isto na teritoriji glavnog grada, a onda je on, uvidevši da takvih akcija nema u manjim gradovima, odlučio da se priključi.

- Ja sam ideju preuzeo od njega i tradicija se nastavlja i dan danas, 4-5 godina sigurno. -  

Sa svim maturantima, od kojih su sada neki već studenti ili su završili studije, ostao je u kontaktu i naziva ih prijateljima. 

 

 

Do sada je imao samo lepa iskustva tokom svoje akcije, a kaže da je bilo i zanimljivih zahteva.

- 2020. godine je, sada već, drugar koga sam vozio na matursko veče, imao je želju da se sam uveze sa svojom pratiljom na matursko veče, gde sam mu ja dao ključ i ispunio tu želju - seća se Aleksandar sa osmehom na licu.

Jedna vožnja je već zakazana za 1. jul kada će obradovati malog maturanta.

Kako je i do sada imao težak izbor, i ove godine će u susret izaći roditeljima i deci lošijeg materijalnog stanja ukoliko za isto veče bude više zainteresovanih. Uz to, dodaje, i da se neće striktno držati datuma koji je napisao u objavi, jer želi da izađe u susret što većem broju svojih sugrađana.

Kopirale ga "kolege" iz drugih gradova

Njegova objava naišla je na oduševljenje okoline, jer je "jednim udarcem" uspeo da spoji neizmernu ljubav prema automobilima, a u isto vreme pomogne roditeljima i deci da bar malo ublaže troškove koji ih na kraju školovanja očekuju.

Svestan je da maturanti imaju velike izdatke, a smatra da je to najmanje što može da učini da bi nekoga usrećio, kaže.

Ovoj akciji priključili su se i ljubitelji automobila iz Beograda, a kako ističe, bilo je zainteresovanih i u drugim delovima Srbije.

O njegovoj humanosti pisalo se i ranije

Aleksandar Petković je zaposlen u Vojsci Srbije i s ponosom to ističe. 

O njegovoj humanosti pisali su ranije mediji, kada je, sa nekoliko svojih kolega, na odsluženju vojnog roka, spasao napuštene štence.

- Mali pas je u sigurnim rukama - objavilo je tada Ministarstvo unutrašnjih poslova.

 

 

Bivši maturanti o njemu imaju samo reči hvale

Tokom razgovora sa Aleksandrom, priključio nam se i jedan bivši maturant koji je istakao da mu je matursko veče ostalo u lepom sećanju i da i Petković ima veliki udeo u tome.

- Za njegovu akciju sam saznao preko društvenih mreža i, uz saglasnost roditelja, odlučio sam da mu se javim. Došao je na vreme, otišli smo po moju pratilju, a one je sve vreme bio veoma ljubazan i kulturan i ponašao se kao da se znamo godinama. Zato se, verujem, naše prijateljstvo nastavilo i godinama kasnije - rekao je.

Na maturu u starom Mercedesu

- Mene je na maturu vozio otac u Mercedesu koji je tada bio star 15-20 godina, koji smo mi sređivali otkad smo ga kupili i bila mi je želja da se tim autom u koji smo uložili pažnju, ljubav, brigu, pojavim na maturskoj večeri - prisetio se.

O čemu smoš razgovarali sa ovim humanim Smederevcem, pogledajte u videu na početku teksta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading