PREMINUO novinar Zoran Marjanović!

Autor:

Vesti

08.06.2022

10:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novinar Zoran Marjanović (1956) premino je jutros nakon kraće bolesti u porodičnom domu u Gornjem Milanovcu. Marjanović je iz plejade reportera i urednika koji su obeležili jedno vreme i koji je čitav svoj radni vek proveo radeći novinarski posao.

PREMINUO novinar Zoran Marjanović!

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Nakon završetka gimnazije i Prirodno-matematičkog fakulateta u Beogradu novinarsku karijeru započeo je kao urednik u „Dečjim novinama” u Gornjem Milanovcu, a potom je osnovao DEN Radio, prvu radio stanicu u Gornjem Milanovcu, gde je obavljao poslove glavnog i odgovornog urednika i direktora.

U daljem toku karijere imenovan je za glavnog i odgovornog urednika Televizije Gornji Milanovac, a uporedo je radio kao dopisnik iz rudničko-takovskog kraja za Radio Beogad, Tanjug (u jednoj novnarskoj smeni bio i dopisnik iz Prištine), Srnu, Nacional, Balkan, Revije 92.

Jedno vreme kao stalno zaposlen novinar radio je u „Glasu javnosti” i „Kuriru”. Od 2009. godine pa sve do smrti bio je novinar u frankfurtskim „Vestima” pokrivajući Zapadnu Srbiju, a uporedo sarađivao i sa „Informerom” i „Srpskim telegrafom”. Bio je član Suda časti Udruženja novinara Srbije i jedan od osnivača Udruženja medija ii medijskih radnika sa sedištem u Čačku.

Republika

Foto: RINA

 

 

Ostaće upamćen kao veoma korektan čovek i novinar koji je radio za najveće medijske kuće u bivšoj Jugoslaviji.

Iza Marjanovića ostali su supruga i dvojica sinova, Marko i Mihailo.

Porodica je saopštila da će opelo pokojnom Zoranu Marjanovići da bude služeno sutra u četvrtak 9. juna u 11.00 časova ispred kapele na Gradskom groblju u Gornjem Milanovcu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading