MALE BOGINJE I NA PSIHIJATRIJI: Pacijentkinja zarazila zaposlene u "Lazi Lazarević"!

Autor: alo.rs

Vesti

09.01.2018

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šestoro zaposlenih u Klinici za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" u Beogradu zaraženo je malim boginjama, koje im je prenela pacijentkinja koja je ležala u toj klinici! Kako "Alo!" saznaje, žena koja radi kao psiholog u toj bolnici je zbog komplikacija posle izbijanja boginja smeštena u Infektivnu kliniku u Beogradu, dok je petoro njenih kolega na kućnom lečenju.

RepublikaFoto: Tanjug/N. MANDIĆ
Svi zabrinuti na Infektivnoj klinici!

- Žena, koja je kao psihijatrijski bolesnik ležala četiri-pet dana posle novogodišnjih praznika na intenzivnoj 1 Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević", zarazila je zaposlene. Kada je kod nje primećen osip i konstatovana visoka temperatura, prebačena je u Urgentni centar, gde su joj izvadili krv i utvrdili da ima antitela na morbile. Vratili su je u "Lazu" navodeći da su prepoznali simptome boginja! Odmah posle toga je upućena u Infektivnu kliniku u Beogradu, ali je otkriveno da šest zaposlenih ima iste simptome. Psiholog je najgore prošla, jer je zbog visoke temperature i komplikacija takođe zbrinuta u Infektivnoj klinici. Kod dvoje zaposlenih je potvrđeno da imaju boginje, a kod troje je konstatovan osip, ali još nije zvanično potvrđeno da je reč o malim boginjama - navodi zaposleni u toj klinici, koji je insistirao na anonimnosti.

Kako saznaje "Alo!", zaposleni strahuju da je broj zaraženih mnogo veći.

- Nije još utvrđeno da li je žena imala osip kada je došla! Pitanje je da li je crvenilo bilo uočljivo prilikom prijema, a još bitnije je zašto i kako lekari nisu prepoznali simptome boginja! Neverovatno je da su lekari olako prešli preko toga u vreme kada je u Beogradu zabeležen veliki broj obolelih! - kaže sagovornik iz te ustanove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading