VLADA ODLUČILA: Cene goriva određuje država još mesec dana!

Autor:

Vesti

31.05.2022

13:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlada Srbije produžila je danas trajanje Uredbe o ograničenju cene naftnih derivata do 30. juna 2022. godine

VLADA ODLUČILA: Cene goriva određuje država još mesec dana!

Foto: Profimedia

U tekstu Uredbe o izmeni Uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte, navedeno je da je neophodno produžiti period važenja ograničenja cena na još 30 dana.

- Imajući u vidu da je tržište naftnih derivata još uvek nestabilno, članovi vlade doneli su ovakvu odluku u cilju sprečavanja većih poremećaja na tom tržištu i radi očuvanja životnog standarda stanovništva - navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Podsetimo, cene goriva već neko vreme uređuje se Uredbom o ograničenju visine cene derivata nafte, a nove cene objavljuju se svakog petka.

Uredba o ograničenju cena goriva na benzinskim pumpama prvo je usvojena 10. februara, da bi od tada bila produžena više puta.

Cene koje su objavljene prethodnog petka i koje traju do ovog petka iznose maksimalno 202,2 dinara za litar evrodizela, i 184 dinara za litar evro premijum BMB 95, kako je utvrđeno 20. maja.

Takođe, povlašćene cene goriva važe za vozila sa srpskim i slovenačkim registarskim tablicama u Mađarskoj, jer u obe zemlje postoje uredbe o ograničenju cena naftnih derivata. 

To znači da vozači automobila iz Srbije i Slovenije mogu da toče benzin i dizel po subvencionisanim cema od 480 forinti (1,22 evra) po litru, koje važe za Mađare.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading