VEĆI BROJ BUDŽETSKIH MESTA SLEDEĆE GODINE: Evo koliko studenata će moći da se upiše

Autor:

Vesti

27.05.2022

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Vlada Srbije usvojila je na predlog Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Odluku o broju budžetskih studenata studijskih programa osnovnih strukovnih, akademskih i integrisanih studija, studijskih programa osnovnih strukovnih studija i doktorskih akademskih studija za akademsku 2022/23. godinu.

VEĆI BROJ BUDŽETSKIH MESTA SLEDEĆE GODINE: Evo koliko studenata će moći da se upiše

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Na prvu godinu studijskih programa osnovnih strukovnih, akademskih i integrisanih na teret budžeta biće upisano 18.098 studenata, što je u odnosu na prethodnu godinu više za 40 studenata.

Na prvu godinu doktorskih akademskih studija predviđen je upis 785 studenata, što je u odnosu na prethodnu godinu više za 8 studenata, dok će država finasirati školarine za 4.632 studenata prve godine studijskih programa osnovnih strukovnih studija.

Odluku o broju studenata studijskih programa master akademskih studija Vlada Srbije će doneti naknadno, kako bi se, sa Nacionalnim savetom za visoko obrazovanje i drugim relevantnim institucijama, obavile dodatne konsultacije o broju budžetskim mesta na novim studijskim programima.

U skladu sa zakonom i autonomijom univerziteta, svaki fakultet donosi odluku o broju samofinansirajućih studenata.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading