MITROVIĆ NA SAJMU PREDSTAVIO DRONOVE PA NAPRAVIO EKSTRA ŽURKU (VIDEO)

Autor: Republika

Vesti

24.05.2022

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ono što su posetioci videli na sajmu u Emiratima i Londonu, sada imaju prilike da vidi na ovogodišnjem sajmu, rekao je Željko Mitrović, koji je juče bio na štandu Pinkovog istraživačko-razvojnog centra.

MITROVIĆ NA SAJMU PREDSTAVIO DRONOVE PA NAPRAVIO EKSTRA ŽURKU (VIDEO)

Foto: ATA Images

U sali tri, pored dronova IKA-20, IKA-50, IKA - MINI i IKA-01, predstavljeni su patenti koji su zaintrigirali i svetsku javnost. Posetioci su se posebno interesovali za leteći automobil i simulator leta.

Republika

Foto: ATA Images

Željko Mitrović

 

- Ovde smo sa 60 odsto svog programa. Oko 40 odsto programa nismo mogli da prikažemo jer smo obavezni ugovorima s poručiocima opreme i naručiocima, a radi se o raketnom programu i letelicama na raketni pogon. Srećan sam što publika to može da vidi - rekao je Mitrović.

Prema njegovim rečima, najkomercijalniji patent je dron IKA-20, za koji već postoji više od 2.000 porudžbina:

- Lete do 100 km na sat, ali je značajno koliko dugo i koliko tereta mogu poneti. Ovaj dron može da ponese 20 kilograma tereta. Tu je i odnos cena i nosivosti veliki faktor, u odnosu na konkurenciju dosta smo jeftiniji.

Gosti sajma su potom imali priliku da uživaju u muzici koju je za njih puštao Mitrović. Di-džej Žeks odlučio je da zabavu otvori pesmom "Malo zabave nije ubilo nikoga", a atmosferu su dodatno podgrejali igrači i plesači koji su oduševili sve na sajmu.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading