"IZ NJENOG STANA DOPIRU UŽASNI ZVUCI, A SMRAD JE NEPODNOŠLJIV" Ljubimce ne izvodi napolje, nuždu vrše u stanu - Stanari Karaburme očajni, ne znaju šta da rade

Autor: Republika

Vesti

19.05.2022

11:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stanari sedmospratnice u Ulici Garsije Lorke 2v na Karaburmi već duže vreme ne znaju kako da izađu na kraj sa komšinicom koja u svom stanu na petom spratu drži nekoliko pasa.

"IZ NJENOG STANA DOPIRU UŽASNI ZVUCI, A SMRAD JE NEPODNOŠLJIV" Ljubimce ne izvodi napolje, nuždu vrše u stanu - Stanari Karaburme očajni, ne znaju šta da rade

Foto: Republika

Osim što psi laju i grebu, posebno noću kad sve utihne, iz stana se širi nesnosan smrad. Ona svoje ljubimce, naime, ne izvodi, pa nuždu vrše u stanu. Stanari ove zgrade obraćali su se svim nadležnim službama, dopise slali na više adresa, ali rešenja još nema, pišu Novosti.

Prema rečima stanara, problem sa komšinicom traje više godina. Stanari nižih spratova čak se ne usuđuju da šire veš na balkonima, jer se dešava da se sa njenog izlije mokraća.

Ti psi se toliko čuju, ponekad kao da cvile

- Užasni zvuci dopiru iz njenog stana - ispričao je jedan od komšija. - Dešavalo mi se da ne odem na posao, jer ne spavam celu noć. Tokom zime nije toliko smrdelo, ali kako je krenulo ovo toplo vreme, životinjski izmet se sve više oseća. Od veterinarske inspekcije smo dobili odgovor da su oni izlazili tri puta na teren tokom aprila, i da su joj ostavljali pozive na koje se nije odazvala.

Ne znamo šta da radimo

Stanari kažu da su zajedno podnosili prijave i predsedniku stambene zajednice, Komunalnoj miliciji, opštinskoj inspekciji, veterinarskoj inspekciji, ali su predstavnici svih ovih službi odgovorili da problem može da reši isključivo policija.

Prijava Centru za socijalni rad

Takođe je prošla bez efekta, jer im prijavljena komšinica nije otvorila vrata, o čemu su stanari, kao podnosioci zahteva, uredno obavešteni.

Kako su za "Novosti" rekli u Opštini Palilula, i oni su dobili prijavu krajem marta.

- Prilikom vanrednog inspekcijskog nadzora koji je obavio komunalni inspektor, nepravilnosti iz prijave, koje su u nadležnosti ovog odeljenja nisu uočene - rekli su u Opštini. - U prijavi je navedeno da je bučno u kasnim večernjim i ranim jutarnjim satima. U vezi sa ovim problemom dobili smo veći broj podnesaka.

Neprijatnosti i ranije

Stanari ove zgrade imali su i drugih neprijatnosti sa susetkom koja drži pse. "Novosti" su još pre dve godine pisale o situaciji kad je u njenom stanu došlo do havarije vodovodnih cevi, a ona nije želela da otvori vrata. Zbog njenog inata cela vertikala je dugo popravljala kvar. Komšije i majstori su uspeli da uđu u stan tek kada je iz suda stigao nalog.

Sekretarijat za poslove komunalne milicije od početka godine do 17. maja dobio je čak 12 prijava stanara iz Ulice Garsije Lorke 2v na Karaburmi zbog narušavanja komunalnog reda.

Ovaj podatak potvrđuje priču stanara da već duže vreme ne znaju kako da se izbore sa komšinicom sa petog sprata koja krši komunalni red držeći u svom stanu nekoliko pasa. "Novostima" je stiglo i objašnjenje Centra za socijalni rad da žena sa njima ne želi da sarađuje.

Kako su za "Novosti" rekli u Sekretarijatu za poslove komunalne milicije, njihova služba pokrenula je osam predmeta u vezi s ovim slučajem, a šest su prosledili opštini.

- Nismo ovlašćeni da donosimo rešenja za otklanjanje navedenog problema - rekli su u Sekretarijatu. - Komunalna inspekcija opštine trebalo bi da utvrdi sve relevantne okolnosti i činjenice, odnosno da li vlasnik kućne ljubimce drži na način kojim se ne ugrožava njihova dobrobit, da li im je obezbeđen adekvatan smeštaj, neophodna nega, pravilna ishrana, odgovarajući higijensko-sanitarni uslovi prostora u kojima borave kao i zdravstvena zaštita.

Stanari ove zgrade i sami su upućivali žalbe opštini Palilula, ali inspektori tokom izlaska na teren "nisu uočili nepravilnosti iz prijave, koje su u njihovoj nadležnosti".

- Svi nadležni dođu na pet minuta, komšinica koja drži pse im ne otvori vrata i oni odu - objašnjava situaciju jedan od stanara. - Naravno da za kratko vreme, koliko budu u zgradi, ne mogu da uoče problem. Zaista se sve više plašimo da će neki od pasa izleteti i povrediti nekoga. Ako se to desi, šta onda da radimo i kome da se obratimo. Samo se vrtimo u krug.

Pokušaj interevencije

U Gradskom centru za socijalni rad potvrdili su "Novostima" da su pokušali da intervenišu.

- U više navrata smo odlazili na vrata žene koja remeti komunalni red, ali naši radnici nikog nisu zatekli na ovoj adresi. Uputili smo molbe i nadležnim zdravstvenim institucijama kako bi se utvrdio njen zdravstveni status, a potom se preduzele adekvatne mere. Javili smo se i JKP "Veterina Beograd" jer su i stanari zabrinuti zbog životinja u njenom stanu - rekli su u Centru za socijalni rad.

(Republika/Novosti)

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zoran Vozdovac

20.05.2022 10:31

Pomagajte ljudima....ovo je strasno!