POSKUPELI I DIZEL I BENZIN: Ovo su nove cene goriva, stupaju na snagu danas u 15 časova

Autor:

Vesti

29.04.2022

11:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U prethodne dve nedelje je maksimalna cena evrodizela bila 196,30 dinara za litar i 174,10 dinara za litar evro premijum BMB 95.

POSKUPELI I DIZEL I BENZIN: Ovo su nove cene goriva, stupaju na snagu danas u 15 časova

Foto: Profimedia

Danas od 15 sati, litar evrodizela koštaće najviše 206,20 dinara, a benzina BMB 95 premium 184 dinara, objavilo je danas Ministarstvo trgovine.

U prethodne dve nedelje je maksimalna cena evrodizela bila 196,30 dinara za litar i 174,10 dinara za litar evro premijum BMB 95, tako da su od danas oba ova goriva skuplja.

Podsetimo, Vlada Srbije je na jučerašnjoj sednici usvojila izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cene derivata nafte koja danas stupa na snagu, a kojom je zadržana ista metodologija obračuna maloprodajne cene derivata nafte, s tim što je trgovačka marža u odnosu na prethodnu Uredbu povećana za dinar, sa šest na sedam dinara po litru.

Pored toga, Vlada je usvojila i novu Odluku o privremenom smanjenju iznosa akciza na derivate nafte kojom će umanjenje akciza biti 15 odsto, umesto 20 odsto, kako je bilo precizirano u prethodnoj odluci.

- To će sve zajedno dovesti do povećanja maloprodajne cene naftnih derivata u narednih mesec dana, tačnije do 31. maja kada uredba prestaje da važi - navedeno je u saopštenju Ministasrtva trgovine.

Konačna maloprodajna cena za evrodizel i evropremijum BMB 95 za naredni period će, kao i do sada, biti objavljivana svakog petka do 15 sati na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Cena

29.04.2022 15:10

Plaćao bih i 300 po litri ako bi se smanjile gužve