MILOJICA ZAVEJAN U SELU ODVRAĆENICA: Sneg pada satima, Golija odsečena od sveta usred proleća! (FOTO)

Autor:

Vesti

20.04.2022

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nove snežne padavine nisu zaobišle ni planinu Goliju, jaka mećava traje već satima a tokom noći palo je preko 70 centimetara novog snega. Najteža situacija je u selu Odvraćanica, do kog je put jedva prohodan.

MILOJICA ZAVEJAN U SELU ODVRAĆENICA: Sneg pada satima, Golija odsečena od sveta usred proleća! (FOTO)

Foto: RINA

- Ako nastavi da pada ovim intezitetom, bojim se da će napadati i do dva metra. Mi smo ovde stalno zavejani, čitavu zimu. Kod nas nema proleća, ovliki sneg neće otopiti ni do početka juna - kaže za RINU meštanin Milojica Veličković.

Republika

Foto: RINA

Zavejana Golija

On dodaje da su uslovi života na Goliji izuzetno surovi, a on je jedan od retkih koji je odlučio da ne napusti svoje imanje iako se suočava sa brojnim problemima.

Republika

Foto: RINA

Sneg

- Prva najbliža kuća je 12 kilometara odavde, teško se živi. Putari čiste puteve, ali teren je takav da vrlo brzo ponovo postaje neprohodan. Nikad niste sigurni. Veliki problem predstavlja i električna energija, jer svaki čas nestaje struje - priča Milojica.

Iako je zimsko održavanje puteva završeno, nove padavine opet su alarmirale putare koji su već na terenu i rade na pročišćavanju. Saobraćaj se dovija otežano, a meanizacija je na terenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading