VESNA MILJUŠ NE ODGOVARA NA PITANJA: Skandal-sudija sad ćuti kao zalivena!

Autor: B. K. - J. J.

Vesti

12.04.2022

07:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skandal-sudija Vesna Miljuš nije želela ništa da kaže na temu kandidature za čelno mesto u Prvom i Drugom osnovnom sudu u Beogradu.

VESNA MILJUŠ NE ODGOVARA NA PITANJA: Skandal-sudija sad ćuti kao zalivena!

Foto: ST/N. MANDIĆ

"Pa vi ste već objavili tekst, kakav sad komentar? Prijatno." Ovo je bilo jedino što smo juče čuli od Vesne Miljuš, sudije Apelacionog suda, koja je konkurisala za čelno mesto u Prvom i Drugom osnovnom sudu u Beogradu uprkos tome što joj je dosadašnja sudijska karijera obeležena političkim napredovanjem u vreme bivšeg režima i mnogobrojnim skandalima.

Podsetimo, a to stoji i u tekstu koji smo juče objavili, novinarka Republike zvala je Miljušovu i na dan kad je pisala tekst, dakle pre objavljivanja, ali ova nije želela s njom da razgovara iako joj je predočeno da će tekst izaći sutradan.

Kao što smo pisali, kandidatura Vesne Miljuš, koja bi da rukovodi kolektivom u kom su kolege koje imaju mnogo bolje rezultate od nje, izazvala je šok u srpskom pravosuđu. Jer većina sudija i drugih kolega koje su s njom radile teško može da kaže bilo šta lepo o Miljušovoj.

- Birana je za sudiju Višeg suda u Beogradu tokom zloglasne reforme pravosuđa koju je sprovodila Demokratska stranka, dok mnoge poštene sudije ostaju bez posla. Posebno je ostala upamćena po disciplinovanju novina i novinara višemilionskim kaznama. Poznata je i kao drska, mnoge stranke su se žalile da je njeno ponašanje drsko i puno cinizma. I gle čuda. Nju 2017. za sudiju Apelacionog suda u Beogradu bira Visoki savet sudstva - rekao je za Republiku jedan od sagovornika iz pravosuđa koji je dobro upućen u napredovanje sudije Vesne Miljuš.

Visoki savet sudstva na ispitu

Kako kažu naši sagovornici, svi se nadaju da će Visoki savet sudstva, kad bude razmatrao kandidaturu Vesne Miljuš, uzeti u obzir njene dosadašnje rezultate, odnosno, pre svega, njihov izostanak. 

Republika je juče poslala pitanja Visokom savetu sudstva, ali odgovore do zaključenja ovog izdanja nismo dobili.

Prema rečima drugog sagovornika, koji je te 2017. bio u Apelacionom sudu, Miljušova je izabrana uprkos činjenici da je bilo mnogo boljih kandidata.

- Bilo je ljudi s više iskustva i boljim rezultatima u radu. Svi smo se čudili kada je izabrana Vesna Miljuš. A sada, kada sam saznao da je konkurisala za predsednika suda, verujte, što se mene tiče, nisam mogao dva dana da dođem sebi - rekao nam je ovaj sudija.

Jedan od sagovornika čiju smo izjavu juče objavili, podsetimo, doveo je u vezu Vesnu Miljuš s Danicom Drašković, suprugom lidera SPO Vuka Draškovića. Kako je rekao, Draškovićeva je Miljušovu otvoreno protežirala, međutim, kada smo pozvali Danicu Drašković, tvrdila nam je da je uopšte ne poznaje.

Konkurs za predsednike pojedinih sudova, među kojima su i Prvi i Drugi osnovni u Beogradu, raspisan je u februaru. Odluku će doneti Visoki savet sudstva. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading